Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.3.17

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη, με τον ΥΦΥΠΕΞ Ρουμανίας, G. Ciamba (ΥΠΕΞ, 10.03.2017)

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη με τον ΥΦΥΠΕΞ Ρουμανίας, G. Ciamba (ΥΠΕΞ, 10.03.2017)


Επίσκεψη εργασίας στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, αρμόδιος για διμερείς και στρατηγικές υποθέσεις, κ. George Ciamba.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η πολύπλευρη συνεργασία των δύο χωρών, με στόχο τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, μέσω και της συμμετοχής τους σε περιφερειακά fora και Οργανισμούς, όπως η Διαδικασία Συνεργασίας ΝA Ευρώπης (SEECP), ο Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (BSEC), καθώς επίσης και η Τριμερής Συνεργασία «Ρουμανία-Βουλγαρία-Ελλάδα» και η ανάλογη Τετραμερής «Βουλγαρία-Ρουμανία-Κροατία-Ελλάδα».
Ο Υφυπουργός κ. Αμανατίδης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στους κυριότερους επενδυτές στη Ρουμανία, στην οποία οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν εξέχουσα και ενεργή παρουσία, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα παραδοσιακά υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ρουμανίας στα ευρωπαϊκά ζητήματα, προεξεχούσης, βεβαίως, της ίδιας της ένταξης της Ρουμανίας στην Ε.Ε..
Ο Υφυπουργός κ. Ciamba εξέφρασε την εκτίμηση της ρουμανικής Κυβέρνησης για τη συνεχή υποστήριξη της χώρας μας προς τη Ρουμανία και αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του διμερούς συντονισμού επί ζητημάτων περιφερειακού, αλλά και ευρύτερου διεθνούς χαρακτήρα, ως προς τα οποία οι δύο χώρες έχουν κοινό ενδιαφέρον και κοινή οπτική.
Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με ζητήματα πολιτιστικής/μορφωτικής και θρησκευτικής διπλωματίας, τομείς της αρμοδιότητας του κυρίου Υφυπουργού. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός κ. Αμανατίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σήμερα σε πολλά Πανεπιστήμια της Ρουμανίας, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε σε συγκεκριμένους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στα εν λόγω πεδία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης