Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.10.20

Ν. Δένδιας - Ινδός ΥΠΕΞ: Ενδυνάμωση σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας - Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

 


Ν. Δένδιας - Ινδός ΥΠΕΞ: Ενδυνάμωση σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας - Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

ην Τουρκία.

Την ανάγκη ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων και των πολιτικών επαφών της Ελλάδας και της Ινδίας, καθώς και της προσήλωσης στη διεθνή νομιμότητα και στο Διεθνές Δίκαιο, ανέδειξε η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Ινδού ομολόγου του, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ (Subrahmanyam Jaishankar), αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Επίσης, γνωστοποιούν ότι έγινε ειδική μνεία στην ενίσχυση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και ιδιαίτερα στην τεχνολογία.

Περαιτέρω, τονίζουν ότι η συζήτηση αποτέλεσε ευκαιρία για τον Έλληνα υπουργό να αναφερθεί εκτενώς στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην προσπάθεια της χώρας μας να επιλύσει οποιεσδήποτε διαφορές ειρηνικά με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν, ο Ινδός ΥΠΕΞ υπερθεμάτισε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του θεωρεί ως βάση επίλυσης των ζητημάτων θαλασσίων ζωνών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχει επικυρώσει και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη διευθέτηση σχετικής διαφοράς που είχε η Ινδία με το Μπαγκλαντές μέσω Διεθνούς Διαιτησίας. Προσέθεσε δε ότι, ανεξαρτήτως της απόφασης που βγήκε, αμφότερες χώρες είχαν και έχουν την υποχρέωση να τη σεβαστούν και εφαρμόσουν πλήρως.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης