Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.8.09

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 24 Αυγούστου 2009 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, απευθύνοντάς σας ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ για την προσφορά σας στον τόπο και την ελληνική κοινωνία. Για όσα κάνετε για την προστασία των δασών μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος, για την προστασία των περιουσιών των πολιτών και, κυρίως, της ανθρώπινης ζωής. Και, βεβαίως, μαζί με σας, θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές, τους ενεργούς πολίτες, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Για μια ακόμη φορά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σας εμπιστευόμαστε. Είμαστε δίπλα σας, διασφαλίζοντας σε όλους σας ό,τι χρειάζεστε για να ανταποκρίνεστε στην, πράγματι, ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή σας. Με την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό που επιδεικνύετε στην εκτέλεση του καθήκοντός σας, στέλνετε σε ολόκληρη την κοινωνία μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, που αυτά, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητα. Και τις μέρες αυτές χρειάστηκε να ξεπεράσετε τα ανθρώπινα όρια. Συνεχίστε, κλείνοντας τα αυτιά σας στους λίγους που, εκ του ασφαλούς και για τις δικές τους σκοπιμότητες, επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων σας ευγνωμονεί και σας στηρίζει. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να υπογραμμίσω και την ιδιαίτερα πολύτιμη συμβολή του τεχνικού προσωπικού της βάσης στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Είναι οι άνθρωποι που μέρα – νύχτα εργάζονται πυρετωδώς, για να διασφαλίζουν ότι τα ιπτάμενα μέσα είναι στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’. Να ευχαριστήσω επίσης και τους ξένους συναδέλφους σας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλες χώρες, που συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης. Για μια ακόμη φορά, θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και να σας ευχηθώ να έχετε πάντα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μετέβη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 23 Αυγούστου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μετέβη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα (22:30) στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημερώθηκα στο Κέντρο Επιχειρήσεων από τους αρμόδιους. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Η υπερπροσπάθεια συνεχίζεται, σε όλα τα μέτωπα, και στη διάρκεια της νύχτας από τις επίγειες δυνάμεις. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την πολύ δύσκολη μάχη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης