Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.9.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 στο Δήμο Κατσανοχωρίων

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 στο Δήμο Κατσανοχωρίων για να τελέσει τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης». ΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 18.45 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνικού. • Χαιρετισμός του Δημάρχου Κατσανοχωρίων κ. Β. Χήτα • Χαιρετισμός του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Π. Νούτσου • Ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στου χώρους του Μουσείου 19.15 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελληνικού. 19.20 Τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κατσανοχωρίων • Προσφώνηση του Δημάρχου Κατσανοχωρίων κ. Β. Χήτα • Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κατσανοχωρίων 19.45 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ξενοδοχείο «Princess Lanassa» 20.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο «Princess Lanassa» 20.30 Δείπνο παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Δήμαρχο Κατσανοχωρίων στο ξενοδοχείο «Princess Lanassa»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας κάνω μια δήλωση, η οποία νομίζω απαντά σε αυτά που θέλετε να με ρωτήσετε. Με την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θητεία αυτής της Κυβέρνησης θα έληγε οριστικά τον Φεβρουάριο. Επομένως, εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ή τον Φεβρουάριο ή τώρα. Το ερώτημα ήταν: Τί συμφέρει στον τόπο, ποιό είναι το εθνικό συμφέρον; Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές τώρα, ότι αυτό είναι το συμφέρον του τόπου. Και εξήγησε επαρκώς και με σαφήνεια για ποιούς λόγους είναι το συμφέρον του τόπου. Εγώ είχα ερωτηθεί από τον Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό. Και βεβαίως υποστήριξα ακριβώς αυτή την άποψη, χωρίς ταλαντεύσεις. Σ΄ αυτούς που διερωτώνται ποιό είναι το συμφέρον της παράταξης, πρέπει να πω ότι υπάρχει μια βασική αρχή, την οποία υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία και πρέπει να υπηρετεί η κάθε παράταξη: Αυτονόητο είναι ότι το συμφέρον μιας παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον. Πέραν αυτού, αν θέλουμε να το πάρουμε και με πολιτικά κριτήρια, πολύ εύκολα ο καθένας μπορεί να σκεφθεί ότι, μέσα σε μια πεντάμηνη περίπου προεκλογική περίοδο, με οξύτητα, λαϊκισμούς και διάφορα άλλα πράγματα και με αυτή την οικονομική συγκυρία, είναι σίγουρο ότι δεν θα ήταν όφελος και για την παράταξη. Αλλά αυτό είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι αυτό που είπα πριν, ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι αυτά είναι μια απλή εξίσωση. Είναι αυτονόητα, εάν δεν προσθέσεις στους συλλογισμούς σου διάφορες άλλες παραμέτρους. Θέλω τέλος να πω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να δώσουμε τον καλό αγώνα, με πίστη και με δύναμη, για να κερδίσουμε τις εκλογές. Και μπορούμε να τις κερδίσουμε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τί λέγατε τόση ώρα με τον Πρωθυπουργό; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση στα πλαίσια της Οικονομικής Επιτροπής για όλα τα θέματα της Οικονομίας εν όψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστή και δηλωμένη η απόφαση, η βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσουμε σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν όφελος σε βάθος χρόνου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 74ης ΔΕΘ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 74ης ΔΕΘ Σάββατο, 5/9 10:00 Εγκαίνια 74ης ΔΕΘ Επίσκεψη στη Διοίκηση και τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ-HELEXPO 20:00 Ομιλία σε εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων (Βελλίδειο) Κυριακή, 6/9 13:00 Συνέντευξη Τύπου (Βελλίδειο)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης