Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.3.10

Το ξέρω, κύριε Πρόεδρε, και σας ευχαριστώ. Η πρότασή μου αυτή, η ιδέα μου, έχει ευρύτατη αποδοχή. Και αυτό δείχνει, κύριε Πρόεδρε, ότι ο ελληνισμός και εντός Ελλάδος, αλλά και ο ελληνισμός της Διασποράς έχει αξίες, έχει φιλότιμο και φιλοπατρία. Με εξέπληξε θετικά η ανταπόκριση, με e-mail, με τηλεγραφήματα, με τηλεφωνήματα. Θέλουν να βοηθήσουν και ρωτούσαν το ‘πώς’. Και γι’αυτό σκέφτηκα να δημιουργήσουμε αυτόν τον Ειδικό Λογαριασμό, είχα πει από την Κυριακή που το δημοσιοποίησα, ότι θα πρέπει επικεφαλής αυτής της εκστρατείας, κατά την ταπεινή μου άποψη, να τεθεί μια προσωπικότητα καθολικής αποδοχής, με ιδιαίτερο κύρος, πέρα και πάνω από Κόμματα. Και γι’αυτό σας πρότεινα χθες αν δέχεσθε πράγματι να τεθείτε επικεφαλής αυτής της εκστρατείας για τη στήριξη της Ελλάδας στις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάμε. Και σας ευχαριστώ γι’αυτό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
3.3.2010

Όπως είπα και χτες, αν δεν λάβουμε σήμερα αυτές τις αποφάσεις, όχι σε λίγους μήνες, αλλά άμεσα, θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα δανεισμού και άρα πληρωμών και εξυπηρέτησης του χρέους μας και βεβαίως, ευρύτερα και στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Όλοι σας κατανοείτε πολύ καλά, ποιες θα είναι, όχι μόνο οι δημοσιονομικές αλλά και οι κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως είπα και στη χτεσινή μου ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συγκάλεσα σήμερα εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να πάρουμε όλοι μαζί ομόφωνα τις αποφάσεις που απαιτεί αυτή η κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας μας.
Περιθώρια αμφιβολιών για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα δεν υπάρχουν. Και έχουμε πει ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Αθήνα 3 Μαρτίου 2010
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε.
Αποφάσεις που δεν ήταν επιλογή, αλλά ήταν ανάγκη να πάρουμε.

Η βούλησή μου, ήταν να γίνει αυτή μου η τοποθέτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, να ακολουθήσει διάλογος, υπεύθυνος, σοβαρός, να εκφραστούν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τις δικές τους προτάσεις. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

ΟΜΙΛΙΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης