Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.4.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα, 14 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 14.4.2010 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι νέα από το ταξίδι, κύριε Υπουργέ; Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, όπως ξέρετε, αγωνιζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα εθνικά μας θέματα. Νομίζω, ότι η Ελλάδα καθημερινά ανακτά τη φωνή της, την παρουσία της στις διεθνείς εξελίξεις, ανακτά το κύρος, την αξιοπιστία της και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στα τελευταία ταξίδια, όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κύπρο μας, και εγώ επισκέφθηκα την Άγκυρα την τελευταία βδομάδα. Και να σας μεταφέρω, πρώτα απ’όλα, τους θερμούς χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, του κ.Βαρθολομαίου, να σας μεταφέρω ‘την αγάπη του’, όπως μου είπε. Βεβαίως, και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κ.Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ.Γκιούλ και του Πρωθυπουργού κ.Ερντογάν, τον οποίο, όπως ξέρετε, τον επόμενο μήνα θα τον περιμένουμε εδώ, στην Αθήνα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία της επίσκεψης; Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Τώρα το βλέπουμε αυτό μέσω των δύο γραφείων, αλλά μάλλον στα μέσα Μαΐου, κάπου εκεί, αρκετά σύντομα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία. Θα μου τα πείτε. Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Βεβαίως, με λεπτομέρειες.-

Αθήνα 14 Απριλίου 2010 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου θα δεχθεί: στις 13.30 τα μέλη του προεδρείου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

· Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 5:30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. (Μέγαρο Μαξίμου) Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις: · Στις 2:30 μ.μ., με την ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. · Στις 3:30 μ.μ., με τον καθηγητή κ. Θανάση Λερούνη.

Αλλαγές στην εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε ότι είναι σημαντική η ενιαία παρουσία της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα καλής ενημέρωσης στα ζητήματα αυτά και της συνεργασίας με τον εκπρόσωπο Τυπου, το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου και τους υπουργούς και υπογράμμισε ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να είναι αναλυτές και σχολιαστές και να αφήσουν αυτό το έργο στους δημοσιογράφους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης