voulinet_politics

Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.1.14

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τις οικογένειες των Ηρώων Πεσόντων των Ιμίων. Ακολουθεί ο μεταξύ τους διάλογος:Αντώνης Σαμαράς: Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των 3 παλικαριών που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την Πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας.

Από τη σημερινή συνάντησή μου με τις οικογένειες των πεσόντων Ηρώων των Ιμίων


"Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των 3 παλικαριών που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την Πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας".

30.1.14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ DEUTSCHE TELEKOM ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Timotheus Höttges (Τιμόθεος Χέτγκες), την κ. Claudia Nemat, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Timotheus Höttges μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως επικεφαλής του Ομίλου Deutsche Telekom, στις αρχές του έτους.

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας ΔημοκρατίαςΟμιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Ανακοίνωση Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ΑνεργίαΗ Ανεργία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα και ο πιο ύπουλος εχθρός γιατί υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και κατατρώει τις προοπτικές όλων μας, ιδιαίτερα τα όνειρα των νέων. 

29.1.14

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά άντεξε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις Κεφαλλονίτισσες και στους Κεφαλλονίτες οι οποίοι αντιμετώπισαν με ψυχραιμία και με ωριμότητα την κατάσταση.
Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Κρατικού Μηχανισμού

27.1.14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συνέδριο “Industry matters” που διοργανώνει η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανιών.

22.1.14

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Ανδρέα Αβραμόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ένας καλός φίλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Αβραμόπουλος, έφυγε από κοντά μας.
Υπηρέτησε με τους αγώνες του την Παράταξή μας και τίμησε με την προσφορά του την Αχαΐα.
Διακρινόταν για την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αξιοπρέπειά του.
Υπήρξε αγωνιστής για τους συμπολίτες του και την Ελλάδα.
Εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

20.1.14

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού ΕπιμελητηρίουΚαλησπέρα. Σας εύχομαι ολόψυχα και σε εσάς και στις οικογένειές σας, και στην Πατρίδα μας συνολικά μια καλή χρονιά.
Κα πιστεύω ότι όντως, αυτή η χρονιά έχει όλες τις προϋποθέσεις- είμαι αισιόδοξος, όπως αισιόδοξος ήταν και ο πρέσβης- να αποδειχθεί μια, πράγματι, καλή χρονιά. Γιατί δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό. Γιατί σταματήσαμε τη γενικότερη πτώση με πολύ κόπο, πολύ αγώνα και πολλές θυσίες, του Ελληνικού λαού θυσίες.

15.1.14

Τοποθέτηση και απαντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz


Α. Σαμαράς: Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι στα παλιά μου «λημέρια»- αν μπορώ να το πω έτσι- εδώ πέρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ένα κοινοβούλιο, το οποίο τιμώ, σέβομαι και ελπίζω να συνεχίσει να δυναμώνει θεσμικά με την πάροδο του χρόνου, γιατί αυτό απαιτεί η ενοποιημένη Ευρώπη που προσωπικά ονειρεύομαι.

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας

Κυρίες και κύριοι,
Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου,

Ως παλαιός συνάδελφος σας, πέραν της τιμής που αισθάνομαι σήμερα, με συνοδεύει και η χαρά και η συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ, μπροστά σας, με την ευκαιρία της ανάληψης της πέμπτης Ελληνικής Προεδρίας.

9.1.14

- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. JOSE MANUEL BARROSO ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.


O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, μαζί με Επιτρόπους, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και τους ξενάγησε ο Καθηγητής κ. Παντερμαλής. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

8.1.14

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής κ. Jose Manuel Barroso


Αντώνης Σαμαράς: Καλησπέρα σας, πρώτα από όλα, και καλή χρονιά σε όλους! Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φίλο μου τον Jose Manuel Barroso και το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην επίσημη τελετή με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρώπης, για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας


Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παναγιώτατε, Μακαριώτατε, κύριε Πρόεδρε του Συμβουλίου, κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, κυρίες και κύριοι Επίτροποι, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, φίλες και φίλοι,
Θυμάμαι πριν σχεδόν από 35 χρόνια, στο χώρο του Ζαππείου, εκεί δηλαδή που βρισκόμασταν πριν λίγη ώρα, ο οραματιστής Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη, ως το δέκατο μέλος της Κοινότητας.