Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.6.20

Δ. Μιχαηλίδου: H σημασία της υιοθεσίας ως θεσμού οικογενειακής αποκατάστασης των παιδιών

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συνεχίζοντας τις συναντήσεις της με το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό των δομών παιδικής προστασίας. Η υφυπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και εξήγησε τη νέα πολιτική για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες, που οδηγεί στην υλοποίηση της δέσμευσης «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενούνται βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, με τελικό στόχο την άμεση αποκατάστασή τους στην οικογένειά τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν ή σε μία θετή οικογένεια. Η κ. Μιχαηλίδου συζήτησε με τους υπεύθυνους του Αναρρωτηρίου και τόνισε τη σημασία της υιοθεσίας και της αναδοχής ως θεσμού οικογενειακής αποκατάστασης των παιδιών. Αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής, ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούνται τα νήπια.

«Στόχος μας είναι να φροντίσουμε το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Θα έχουμε πετύχει, όταν οι δομές παιδικής προστασίας αποτελούν μόνο μεταβατικό στάδιο έως ότου τα παιδιά αυτά βρουν μία κατάλληλη οικογένεια», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Οι υπεύθυνοι του Αναρρωτηρίου Πεντέλης την ενημέρωσαν για τη διαδικασία αναδοχής που ακολουθείται στη δομή, όταν τα παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια. Αναφέρθηκαν στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης, συνεχούς ενημέρωσης και διευκολύνσεων των ανάδοχων γονέων, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού.

Στο Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενούνται σήμερα 39 βρέφη και νήπια από 7 μηνών έως 3 ετών. Οι κοινωνικοί λειτουργοί μετέφεραν στην κ. Μιχαηλίδου την επιθυμία τους να ξεκινήσει άμεσα το «συνταίριασμα», ώστε τα παιδιά αυτά να συναντηθούν με τις οικογένειες που τα περιμένουν.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης