Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.7.20

Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας νέος θάνατος

Είκοσι οκτώ νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων 55% αφορά άνδρες.

785 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 28 νέα κρούσματα κορονοιού, 7 είναι εισαγόμενα και 21 εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Από τα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, τα 7 είναι εισαγόμενα. Από αυτά 2 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και 1 στην Κάρπαθο (ταξιδιώτης από ΗΠΑ). Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Επίσης, από τα υπόλοιπα 21 που δεν είναι εισαγόμενα, δέκα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης