Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.7.20

Bουλή: Άρχισε η επεξεργασία του ν/σ για τις δημόσιες συναθροίσεις. Μ. Χρυσοχοΐδης: Ουδεμία διάταξη εμποδίζει τις διαδηλώσεις

Ανοιχτός σε προτάσεις που θα διαμορφώσουν ένα λειτουργικό νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας επί του σχετικού νομοσχεδίου, η επεξεργασία του οποίου άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε μία διάταξη που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε πολίτη να διαδηλώσει, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιπαρερχόμενος την κριτική των κομμάτων της αριστεράς για ρυθμίσεις που αντιγράφουν χουντικό νομοθετικό διάταγμα. Έχετε "λάθος διεύθυνση" όταν λέτε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε ακροδεξιές ατραπούς. Βαδίζουμε καθημερινά με οδηγό τη συναίνεση, γι' αυτό βλέπετε κοινωνική ηρεμία. Υπάρχει έπαινος και εμπιστοσύνη από την κοινωνία στην ηγεσία και το κράτος, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι ουδείς ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαξάγονταν οι διαδηλώσεις, "ούτε και οι ίδιοι οι διαδηλωτές", ιδιαίτερα με προβλήματα που σχετίζοντας με την κυκλοφορία ή τις ανθρώπινες και υλικές απώλειες.  

 Η πραγματικότητα, είπε ο υπουργός, είναι ότι από το 1975, δεν ψηφίσαμε νόμο που να ρυθμίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι [...] και ο λαός πρέπει να μάθει ότι (κάποιοι που μιλούν για χούντα) χρησιμοποιούσαν χουντικό νόμο για να απαγορεύουν διαδηλώσεις. 

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του Κινήματος Αλλαγής στην ανάγκη νομοθέτησης υπέρ του δικαιώματος χρήσης του δημόσιου χώρου από όλους τους πολίτες, και στις προτάσεις του εισηγητή του Γ. Καμίνη είπε ότι είναι "ανοιχτός σε βελτιώσεις, ώστε το νομοσχέδιο να γίνει πιο λειτουργικό και χρήσιμο για την κοινωνία

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης