Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.8.15

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΝΤΟΡΑ μΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

7-8-2015

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ο λόγος της επίσκεψής μου μέσα στον Αύγουστο είναι η πολύ μεγάλη ανησυχία μου, το είδατε και σεις χθες στην Σάμο, είναι οι διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα το μεταναστευτικού. Και επειδή απ΄ ότι φαίνεται η Κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν δύναται να το διαχειριστεί και φοβάμαι όπως είπε και ο Επίτροπος εχθές ότι χάνουμε πάρα πολλούς πόρους, λεφτά δηλαδή που θα μπορούσαν να μας δώσουν πήραμε μια πρωτοβουλία και γι΄ αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω. Η πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης .Όπως ξέρετε το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει την τεχνογνωσία για το θέμα προσφύγων και μεταναστών. Και πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε δυνάμεις και από το συμβούλιο της Ευρώπης να προσφέρουμε τεχνογνωσία στην Κυβέρνηση έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα να μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, διότι τα νησιά κ. Πρόεδρε έχουν φτάσει στο αμήν. Η κατάσταση στα νησιά είναι τόσο πολύ τραγική όσο δεν περιγράφεται. Ταυτόχρονα να σας ενημερώσω ότι πήραμε πρωτοβουλία επίσης και κινητοποιήσαμε του Ελληνο-Αμερικάνους. ΄Έγινε μια μεγάλη σύσκεψη χθες στον Λευκό Οίκο όπου υπάρχει πλέον η βούληση να βοηθήσουν και εκείνοι με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, βοήθεια, υλικά ότι μπορούν. Αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψής μου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ευχαριστώ πολύ και για την ενημέρωση, κυρίως όμως για την πρωτοβουλία. Πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής. Δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην Κυβέρνηση Καραμανλή. Αντιμετωπίσαμε ένα άλλο θέμα. Αυτό το φαινόμενο, αυτή τη ροή παράνομων μεταναστών, αυτού του είδους τους μετανάστες δεν έχει ξανασυμβεί. Και θέλω εδώ, για να είμαι δίκαιος με την ιστορία, να επισημάνω κάποια πράγματα τα οποία σχετίζονται και με την ευρωπαϊκή πολιτική. Θεωρώ ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω της σύνθεσής του, μπορεί να συμβάλλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς βεβαίως και εμείς ως Ελλάδα έχουμε πολλές ελλείψεις στην πολιτική μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και η Ευρώπη δείχνει να ξεχνάει κάποιες στιγμές ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο: Το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο του Οκτωβρίου του 2008, στην διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη συμβολή, και σεις ως Υπουργός Εξωτερικών εκείνη την εποχή, επί Γαλλικής Προεδρίας. Αυτό το Σύμφωνο αφορά την διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης αλλά τις υποχρεώσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλαδή υποχρεώσεις πριν φθάσουν οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Ευρώπης. Φαίνεται η Ευρώπη να ξεχνά ότι τα Ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα Ευρωπαϊκά. Και έχει ευθύνη όσον αφορά την φύλαξή τους. Θεωρώ λοιπόν ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συμβάλλει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Και έχοντας και εσείς αυτή την εμπειρία του περιεχομένου των υποχρεώσεων που απορρέουν οπό το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο μπορείτε να δώσετε πολλά. Και προσβλέπω και εγώ προσωπικώς αλλά και η Ελληνική Πολιτεία και στην δική σας συμβολή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης