Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.4.17

ΠτΔ: Ο πολιτισμός μας να υπερασπισθεί τις αρχές και τις αξίες του

ΠτΔ: Ο πολιτισμός μας να υπερασπισθεί τις αρχές και τις αξίες του

Η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε αυτή τη δύσκολη εποχή και η συνύπαρξη των πολιτισμών, ώστε να ξεπεραστεί η διπλή μάστιγα του πολέμου και της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την πρόεδρο του "Ιδρύματος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι" για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Κέρι Κένεντι, η οποία συνοδευόταν από την πρέσβη καλής θελήσεως της Ουνέσκο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε την συνεργασία του Ιδρύματος "Ρόμπερτ Φ. Κένεντι" με το Ίδρυμα "Μαριάννα Βαρδινογιάννη", ως προς την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου, συνεχάρη την κα. Κένεντι για το έργο που έχει επιτελέσει το ίδρυμα, όχι μόνον στις ΗΠΑ αλλά διεθνώς και την παρότρυνε να βοηθήσει ώστε ο κοινός μας πολιτισμός, ο πολιτισμός της Δύσης ν'αποκτήσει πάλι τη λάμψη που είχε και πρέπει να έχει, για να μπορέσει να συμβάλει μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών στην ειρήνη και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος "για να γίνει αυτό πρέπει ο πολιτισμός μας να ξαναγυρίσει στις ρίζες του. Να υπερασπισθεί τις αρχές και τις αξίες που τον έκαναν έναν μεγάλο πολιτισμό" και σημείωσε ότι "σήμερα, δυστυχώς, οι ρίζες αυτές αρχίζουν να χάνονται και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο" και κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη "ο πολιτισμός μας να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες και, κυρίως, τις αξίες του ανθρωπισμού, της ειρήνης, της Δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι που τον κατέστησαν μεγάλο, αυτές είναι που του έδωσαν την παγκόσμια ακτινοβολία του».
Η κα. Κένεντι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και του επέδωσε μαζί με την κα. Βαρδινογιάννη, το βιβλίο με τίτλο "Λέμε την αλήθεια στην εξουσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα", το οποίο εκδόθηκε στα ελληνικά από το Ίδρυμα "Μαριάννα Βαρδινογιάννη", σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κένεντι.
"Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, όμως, εδώ γεννήθηκαν. Η Ελλάδα είναι η χώρα που δίδαξε τον κόσμο τι σημαίνει Δημοκρατία, τι σημαίνει να μην υφίστασαι μια δικτατορία. Δίδαξε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει" δήλωσε η κα. Κένεντι και υπενθύμισε τον σεβασμό για την αγάπη που έτρεφε ο πατέρας της για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Από την πλευρά της, η κα Βαρδινογιάννη, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι πάντα τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του βρίσκονται στο πλευρό τους, και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες τους, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή της για τα όσα προανέφερε η κα. Κένεντι για τον ελληνικό πολιτισμό και παράλληλα αναφέρθηκε στην ειδική τελετή παρουσίασης του βιβλίου "Λέμε την αλήθεια στην εξουσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα" που αναφέρεται στις αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα στα παιδιά, υπογραμμίζοντας τη σημασία των μηνυμάτων του στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης