Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.10.17

Λύση στο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων θα δώσει το εθνικό πρόγραμμα για την υγεία

Λύση στο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων θα δώσει το εθνικό πρόγραμμα για την υγεία


Η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η εθνική στρατηγική για την υγεία και την ασφάλεια στην Εργασία, που υπεγράφη χθες από την αρμόδια υπουργό, προβλέπει τη δημιουργία εσωτερικών τέτοιων δομών σε κάθε υπουργείο, σε κάθε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, εκτίμησε ότι μέσα από το σύνολο των δράσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης (τόσο σε επίπεδο επιτελικό, δηλαδή οργανωτικό και νομοθετικό, σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο ελεγκτικό), θα δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων.

Δεδομένου ότι το θέμα της αντιμετώπισης των εργατικών ατυχημάτων έθεσε, με επίκαιρη ερώτησή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, η υπουργός Εργασίας δήλωσε, ότι παρατηρείται μια αυξητική τάση στα εργατικά ατυχήματα στους ΟΤΑ και στο πλαίσιο της πρόληψης, το υπουργείο Εργασίας, μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις, τόσο σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους.

Όπως είπε η κ. Αχτιόγλου, ήδη διεξάγονται ενημερωτικές ημερίδες σε διάφορους Δήμους της χώρας σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, για την εφαρμογή και για την καλύτερη συμμόρφωση με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην Εργασία, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί και οι έλεγχοι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης