Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.5.20

Συνάντηση του ΕΟΔΥ με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ

Συνάντηση του ΕΟΔΥ με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της  ΓΓΑ



Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  (ΕΟΔΥ) είχε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης για την επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού την εποχή της πανδημίας COVID-19 και η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που αφορούν όλους τους τομείς της αθλητικής δραστηριότητας.
Από τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ έγινε ειδική μνεία στο άρτιο έργο που επιτελεί υπό πρωτόγνωρες συνθήκες η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, ενώ τα μέλη της τελευταίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ στα ερωτήματα που τίθενται προς απάντηση.
Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, με πρωταρχικό γνώμονα πάντα τη δημόσια υγεία, αποτυπώνονται στις ΚΥΑ που ορίζουν κάθε στάδιο της αθλητικής επανεκκίνησης, τόσο όσον αφορά αθλητές και αθλήτριες αλλά και τους αθλούμενους πολίτες. Με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σημερινή γόνιμη συνάντηση θα επικαιροποιηθούν και όσα έγγραφα και δικαιολογητικά ασφαλούς άθλησης κρίνεται απαραίτητο και τα οποίο φιλοξενούνται στην ενότητα «Αθλητισμός & Covid 19» στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (https://www.0008.syzefxis.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports)
Μετά το τέλος της συνάντησης ο γ.γ.Α και συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, η επανεκκίνηση του αθλητισμού πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και σε αυτό τον πρώτο λόγο τον έχουν οι γιατροί. Συζητήσαμε λοιπόν με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ σε ένα πολύ γόνιμο κλίμα,  ασφαλείς και ρεαλιστικές λύσεις, ώστε όλη η πυραμίδα του αθλητισμού να αρχίσει σιγά-σιγά να ενεργοποιείται, με νέους πλέον κανόνες τους οποίους όλοι σιγά σιγά θα πρέπει να συνηθίσουμε».
Την αντιπροσωπεία του ΕΟΔΥ αποτελούσαν οι:  Άγγελος Παπανικολάου  (Καρδιολόγος, μέλος ΔΣ ΕΟΔΥ) Παρασκευή Τσώνου (Προϊσταμένη Τμ. Επιδημιολογίας και Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων), Ελευθέριος Μπουρνουσούζης (Προϊστάμενος Τμ.Επιδημιολογίας και Πρόληψης Τραυματισμών). Την Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, εκπροσώπησαν εκτός του κ. Μαυρωτά και οι ιατροί μέλη της:  Παναγιώτης Σκανδαλάκης (Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ), Αθανάσιος Τσακρής (Καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Ο.Δ.Υ), Γεώργιος Μαρίνος (Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ», Οδυσσέας Παξινός (Σμήναρχος, Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθλίατρος «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ», καθώς και ο Κωνσταντίνος Χαλιορής (Οικονομολόγος, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.)»





Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης