Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.6.09

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντηση του ΕΛΚ (18/06/09)

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντηση του ΕΛΚ (18/06/09) Στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Συζητήθηκε και επαναλήφθηκε απ’ όλους η στήριξη για την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπαρόζο για ανανέωση της θητείας του. Και βεβαίως, όπως πάντα, έγινε προετοιμασία για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με πρώτο τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της και κυρίως την αύξηση της ανεργίας. Ένα μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα που αφορά άμεσα τη χώρα μας και σκοπεύω να το θέσω στο Συμβούλιο είναι το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Χρειάζονται κοινές, άμεσες δράσεις για την αντιμετώπισή του. Άλλωστε είναι ένα θέμα κοινό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, που δεν αφορά μόνο τις χώρες που πλήττονται άμεσα και που, σε τελική ανάλυση, μέχρι στιγμής, σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος. Συζητήσαμε ακόμα το κρίσιμο για την ανθρωπότητα ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαία προετοιμασία που πρέπει να γίνει για κοινές ευρωπαϊκές προτάσεις, ώστε να ετοιμαστούμε για τη Διεθνή Διάσκεψη του Δεκεμβρίου, στην Κοπεγχάγη, που πρέπει να έχει επιτυχία, γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αύριο 19 Ιουνίου 2009

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αύριο 19 Ιουνίου 2009 και ώρα 10.30, θα μεταβεί στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Θρακομακεδόνων 101-Αχαρνές) για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β΄ και να επιδώσει τα ξίφη. Την ίδια μέρα και ώρα 14.30 θα δεχθεί το Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κ. He Guoqiang.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ META ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Βρυξέλλες, 18 Ιουνίου 2009 Στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Συζητήθηκε και επαναλήφθηκε απ’ όλους η στήριξη για την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπαρόζο για ανανέωση της θητείας του. Και βεβαίως, όπως πάντα, έγινε προετοιμασία για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με πρώτο τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της και κυρίως την αύξηση της ανεργίας. Ένα μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα που αφορά άμεσα τη χώρα μας και σκοπεύω να το θέσω στο Συμβούλιο είναι το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Χρειάζονται κοινές, άμεσες δράσεις για την αντιμετώπισή του. Άλλωστε είναι ένα θέμα κοινό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, που δεν αφορά μόνο τις χώρες που πλήττονται άμεσα και που, σε τελική ανάλυση, μέχρι στιγμής, σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος. Συζητήσαμε ακόμα το κρίσιμο για την ανθρωπότητα ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαία προετοιμασία που πρέπει να γίνει για κοινές ευρωπαϊκές προτάσεις, ώστε να ετοιμαστούμε για τη Διεθνή Διάσκεψη του Δεκεμβρίου, στην Κοπεγχάγη, που πρέπει να έχει επιτυχία, γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός. Ο κ.Κ.Καραμανλής θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι. Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πρώτη Σύνοδος εργασιών του Συμβουλίου. Στις 8 το βράδυ θα παρακαθίσει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ. Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας (στη 1 μ.μ.), ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης