Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.9.09

το ψηφοδέλτιο της Λάρισας για να σηματοδοτήσω μια βασική προτεραιότητα της επόμενης περιόδου: Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη. Ακόμη εντονότερη δράση για την αναγέννηση της υπαίθρου. Ακόμη περισσότερη αφοσίωση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο δρόμος που ανοίξαμε, τα τελευταία χρόνια, δεν ανακόπτεται. Δεν σταματά. Δεν μπορεί να σταματήσει! Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα. Παλεύουμε για την Ελλάδα που αισιοδοξεί. Την Ελλάδα που θέλει και μπορεί. Την Ελλάδα του μέλλοντος.

Ανέπτυξα με σαφήνεια όλα τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες όλη την αλήθεια. Να γνωρίζουν την πραγματικότητα, όπως αυτή είναι, και να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μέτρα που υπηρετούν ένα στόχο: Να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση. Κατέθεσα, ταυτόχρονα, το πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών, που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.

Οι υποδομές που ολοκληρώθηκαν, αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι το εφαλτήριο για ένα νέο άλμα ανάπτυξης το 2011. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είναι η ισχυρή προωθητική δύναμη, που χρειάζεται η Οικονομία μας.

Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας να μην αφήσουμε την Οικονομία στο έλεος περιπετειών και αδιεξόδων, που οδηγούν οι ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε εθνική υποχρέωση να τολμήσουμε σήμερα - όχι αύριο - σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, για να δημιουργήσουμε νέες δομές. Να μην αφήσουμε τον καιρό να χάνεται. Να μη χάσουμε, αύριο, το τρένο της ανάπτυξης. Με δύσκολες αποφάσεις, σήμερα, θα είμαστε στους νικητές την επομένη της κρίσης.

Αν αφεθούμε να πιστέψουμε σε ευχάριστες συνταγές, απέναντι σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, η πλάνη θα είναι οδυνηρή. Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο, τόσο για τους οικονομικά ασθενέστερους, όσο και για τα μεσαία εισοδήματα. Οι επόμενες γενιές, οι νέες και οι νέοι μας, δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια τόσο βαριά υποθήκη. Με συνταγές ΠΑΣΟΚ, η Οικονομία μας θα μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες. Το χρέος όλων είναι σαφές: Να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Να μην αφήσουμε την Οικονομία μας να γίνει έρμαιο επιπόλαιων χειρισμών. Να μην αφήσουμε την πορεία της χώρας σ’ ένα ΠΑΣΟΚ που είναι ανέτοιμο να δώσει σοβαρές και υπεύθυνες λύσεις. Να τολμήσουμε, τώρα, τις αναγκαίες, δύσκολες αποφάσεις.

Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε στις πρώτες χώρες που θα μπουν σε τροχιά ανάκαμψης. Έχουμε τη δυνατότητα μιας δυναμικής επανεκκίνησης το 2011. Φτάνει να τολμήσουμε, σήμερα τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις. Να αναγνωρίσουμε τι χρειάζεται να αλλάξει και να το αλλάξουμε. Με τις ακάλυπτες υποσχέσεις, του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ούτε άμεση, ούτε δυναμική επανεκκίνηση. Μόνο αν τολμήσουμε, σήμερα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στα χρόνια που έρχονται.

Επέλεξα το δύσκολο, αλλά σίγουρο δρόμο για το κοινό μας μέλλον. Επέλεξα να υπηρετήσω -με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος- το κοινό καλό. Δεν επιδιώκω πρόσκαιρες εντυπώσεις, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπόσχομαι μαγικές συνταγές, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπόσχομαι φαινομενικά ευχάριστα πακέτα, που κρύβουν κινδύνους. Σκέφτομαι, μεριμνώ, έχω ως κύριο μέλημά μου το αύριο των παιδιών μας, με στέρεες λύσεις και σίγουρα οφέλη για όλους. Αυτός είναι ο γνώμονάς μου: Το μέλλον της Κοινωνίας μας. Το μέλλον της Πατρίδας μας. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον!

Μαζί πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Απαντήστε καθαρά στη διαστρέβλωση! Αντισταθείτε σθεναρά στην ισοπέδωση! Αποκρούστε δυνατά την αμφισβήτηση.

Το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν κάθε μέρα, ακόμα και σήμερα, επιδίδεται σε μια φτηνή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις. Ξεπερνά κάθε όριο ανευθυνότητας. Βάζει στη θέση της πολιτικής τον πιο ανεύθυνο λαϊκισμό. Το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να προκαταλάβει την ψήφο των πολιτών. Όλων των πολιτών. Είτε είναι ανένταχτοι, είτε είναι αναποφάσιστοι, είτε δεν ψήφισαν στις Ευρωεκλογές. Εμείς λέμε: Ελάτε όλοι στις εκλογές. Ψηφίστε μαζικά. Η ψήφος σας είναι απόφαση ευθύνης. Σκεφτείτε την επόμενη ημέρα. Σκεφτείτε για την Οικονομία μας: Ποιος σας λέει την αλήθεια! Ποιος έχει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση! Ποιος γνωρίζει και ποιος τολμά τα αναγκαία μέτρα! Ποιος μπορεί να ηγηθεί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!

Σκεφτείτε τα εθνικά μας ζητήματα: Θυμηθείτε τις εμπειρίες σας από το πρόσφατο παρελθόν

- Τις πιέσεις από τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στους Ελληνοκύπριους για το Σχέδιο Ανάν.

- Τις περίεργες, πρόσφατες, τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Σκόπια.

- Τη δική μας αποφασιστική στάση στο Βουκουρέστι. Στάση εθνικής ευθύνης και περηφάνειας.

Σκεφτείτε τις μάχες που δώσαμε μαζί:

- Τα εμπόδια που, μαζί, ξεπεράσαμε.

- Τις νίκες που, μαζί, κερδίσαμε.

- Τις μεθοδεύσεις που βρίσκαμε, συνεχώς μπροστά μας.

- Τις μεθοδεύσεις που βρίσκουμε μπροστά μας.

Υπάρχουν πολίτες που δεν αποφάσισαν ακόμα. Υπάρχουν πολίτες που τους πικράναμε. Ζητούμε να γυρίσουν στην Παράταξη. Με επιχειρήματα. Με ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος: Επιλέγετε ποιον θέλετε να διαχειριστεί τη σφοδρότερη μεταπολεμική κρίση. Επιλέγετε για το αύριο των παιδιών μας. Συνεχίστε τον αγώνα. Όπως ξέρετε! Χρόνια και χρόνια. Με συστράτευση. Με συνεχή κινητοποίηση. Πόρτα – πόρτα. Ψήφο – ψήφο. Κανένας να μη λείψει στις 4 του Οκτώβρη. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η νίκη εξαρτάται από όλους μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης