Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.4.17

Δ. Βίτσας: Η ιστορία που πήγαιναν κάποιοι υπουργοί και έκαναν αγορές λες και πήγαιναν στο περίπτερο, έχει τελειώσει

Δ. Βίτσας: Η ιστορία που πήγαιναν κάποιοι υπουργοί και έκαναν αγορές λες και πήγαιναν στο περίπτερο, έχει τελειώσει

«Το κεντρικό ζήτημα είναι το καλοκαίρι του 2018 να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγούμε από την επιτροπεία» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι «κανονικότητα σημαίνει η Ελλάδα να μπορεί να λειτουργεί στο διεθνές οικονομικό πεδίο, να βγαίνει στις αγορές, να μπορεί να ανακυκλώνει το χρέος της, το οποίο θα είναι ρυθμισμένο και από 'κει και πέρα να μπορεί να οικοδομεί το κοινωνικό της κράτος, αλλά να δίνει και δυνατότητες στους οικονομικούς και τους κοινωνικούς της φορείς να συμβάλουν στην ανάπτυξη».
Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην «τραπεζική σταθερότητα» δηλώνοντας πως «όταν μιλάμε για την ποσοτική χαλάρωση, στην ουσία μιλάμε πρώτα και κύρια για την τραπεζική σταθερότητα και μετά για τους τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες θα "αιμοδοτούν" την οικονομία».
Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην συνέντευξή του υπογράμμισε επίσης, ότι «το κεντρικό ζήτημα είναι στην ουσία η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα του χρέους» και επεσήμανε ότι «από τη στιγμή που θα σταματήσουμε να μιλάμε με ημερομηνίες και με χρονολογίες, έχουμε δύο ζητήματα: το ένα είναι η νέα προσαρμογή σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής. Έχουμε συζητήσει για το 2019 και θα πάρουμε μέτρα για τις συντάξεις, για την παιδική φτώχεια και για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας. Το δεύτερο κομμάτι θα αφορά τα έσοδα, δηλαδή τους φόρους, αυτό που συζητιέται είναι το αφορολόγητο και από την άλλη μεριά η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση στα χαμηλά των ποσοστών φορολόγησης».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης