Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.4.17

Χρ. Σπίρτζης: Τελείωσε ο οδικός αποκλεισμός Πάτρας-Δ. Ελλάδας-Ηπείρου

Χρ. Σπίρτζης: Τελείωσε ο οδικός αποκλεισμός Πάτρας-Δ. Ελλάδας-Ηπείρου

«Σήμερα λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου, και των Επτανήσων. Τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός για περισσότερο από 10 χρόνια της Πάτρας, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας Τελειώνει οριστικά η αγωνία του ατυχήματος για ένα δρόμο που έχει κυριολεκτικά ποτιστεί με αίμα σε όλο το μήκος του. Δεν υπάρχει οικογένεια της Δυτικής Ελλάδας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου που δεν έχει θρηνήσει τον χαμό αγαπημένων του προσώπων σε αυτό το δρόμο», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της νέας εθνικής οδού Πατρών- Κορίνθου στο ύψος των σηράγγων στην περιοχή της Παναγοπούλας.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πολυετείς καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου, σημειώνοντας ότι το τέλμα στο οποίο είχαν οδηγηθεί τα έργα μέσα σε δύο χρόνια ξεπεράστηκε και σήμερα αυτά παραδίδονται στους πολίτες.
«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε πολλούς από μας να εισφέρουν στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και την ύφεση, τα έργα της χώρας ήταν τελματωμένα με ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, εκκρεμοτήτων, εμπλοκών και αντιδράσεων που ήταν πιθανότερο ότι δεν θα ολοκληρώνονταν ποτέ. Η Ολυμπία Οδός, η σύνδεση Κορίνθου- Πατρών ξεκίνησε το 2007 και το 2015 -οκτώ χρόνια αργότερα- είχε υλοποιηθεί μόλις το 50% του έργου. Σήμερα έπρεπε να πάρει να παραδιδόταν ένα μεγαλύτερο έργο, που θα περιελάμβανε τον Πύργο, την Τσακώνα, το Καλό Νερό»
Ο κ. Σπίρτζης άφησε αναφέρθηκε στην συστηματική αμφισβήτηση που δέχθηκε το υπουργείο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπεύθυνοι για το τελμάτωμα των έργων, για τη μείωση του φυσικού αντικειμένου για τις προχειρότητες ή τις σκοπιμότητες, μας κατηγόρησαν για όλα. Για τις υπέρογκες αποζημιώσεις των συμβάσεων που περικόψαμε βαπτίζοντάς τες "πανωπροίκια". Για την εξαίρεση και δήθεν καθυστέρηση του Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα- Καλό Νερό. Ακόμη και για τα υπέρογκα διόδια των συμβάσεων που εκείνοι δέσμευσαν τους πολίτες στην φάση της κατασκευής»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης