Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.6.09

«Είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι, μετά από πάρα πολύ καιρό, ξεκίνησε πάλι η λειτουργία του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κέρκυρα, 27 Ιουνίου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι, μετά από πάρα πολύ καιρό, ξεκίνησε πάλι η λειτουργία του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Και αυτό διότι, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν κατά καιρούς, είναι βέβαιο ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, να συνεχιστεί η συνεργασία. Αλλωστε, στα μείζονα ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα, όπως είναι ο περιορισμός των όπλων μαζικής καταστροφής, η κλιματική αλλαγή, το ζήτημα της τρομοκρατίας, είναι δεδομένο ότι όλες οι χώρες πρέπει να συμπράττουν. Και βεβαίως, είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας έλαβε χώρα μετά από πολύ καιρό στη χώρα μας. Στη Σύνοδο αυτή παραβρέθηκε ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι και είχα την ευκαιρία για μια διμερή συνάντηση μαζί του, όπου κυριάρχησαν βέβαια τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας και Ιταλίας. Το πρώτο, το πολύ μεγάλο και κρίσιμο είναι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Συζητήσαμε για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αλλά συμφωνήσαμε ότι πρέπει να επιμείνουμε στην ταχύτερη δυνατή εφαρμογή τους, όπως επίσης και στη συνέχιση της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και με άλλες χώρες που έχουν κοινά προβλήματα, όπως είναι η Κύπρος, η Μάλτα και άλλες μεσογειακές χώρες. Συζητήσαμε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της εφαρμογής των συμφωνιών και πρωτοκόλλων επανεισδοχής και βέβαια ετέθη πάλι στο τραπέζι η πρόταση που έχουμε κάνει επανειλημμένα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Είχα και την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Μπερλουσκόνι για τη συμμετοχή της Ιταλίας σε κοινές επιχειρήσεις. Το άλλο θέμα που μας απασχόλησε, επίσης πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες, είναι το ενεργειακό. Με την Ιταλία έχουμε κοινά συμφέροντα και προωθούμε δύο πολύ μεγάλα έργα. Το ένα αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας και το άλλο βέβαια είναι το μεγάλο έργο του South Stream για το οποίο πολύ πρόσφατα, στα μέσα Μαΐου, υπεγράφησαν συμπληρωματικές συμφωνίες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συζήτησης που είχαμε με τον κ. Μπερλουσκόνι και αφορούν τις προτεραιότητες των χωρών μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 και ώρα 13.30 θα δεχθεί την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης