Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.8.19

Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συμπολίτες μας και πυροσβέστες

Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συμπολίτες μας και πυροσβέστες


Στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» σαν σήμερα το 1940 παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς για το μέλλον της Ελλάδας, που γυρίζει, όπως είπε, σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σήμερα είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή για τους Έλληνες, για τον Ελληνισμό. Γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ταυτόχρονα τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στην πίστη μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα η οποία επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως σήμερα η σκέψη όλων είναι με τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις μεγάλες φωτιές αλλά κυρίως με τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εθελοντές μας. «Γι' αυτούς δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Δίνουν με αυτοπεποίθηση τον αγώνα τους και με αυτοθυσία, για να προστατέψουν τις περιουσίες, τις ζωές των συμπολιτών μας, να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον. Η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη και να τους στηρίζει. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, Χρόνια πολλά!» τόνισε. Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό 'Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην επιμνημόσυνο δέηση που έγινε πάνω στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα τιμώντας έτσι τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης