Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.7.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ενημερώσαμε το ΚΥΣΕΑ για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, καθώς και για τα ζητήματα της συμμετοχής μας στη διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Σομαλία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πειρατείας. Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που γίνονται σε συνεννόηση και με καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε να προχωρήσουμε προς τις κατευθύνσεις που έχει χαράξει, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ και, ταυτόχρονα, να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη Σομαλία με την καταπολέμηση της πειρατείας. Για τα άλλα ζητήματα θα σας ενημερώσει ο κ. Παυλόπουλος. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ. Υπουργέ και τις παραβιάσεις; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν αναφερθήκαμε. Ομως, όπως γνωρίζετε, συνεχώς συζητούμε με το Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώνουμε πάντα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα ζητήματα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, εγκρίθηκε η αύξηση των δυνάμεων που μετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν υπήρξε άλλωστε τέτοιο αίτημα και δεν υπήρξε και τέτοια συζήτηση. Οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο, σε σχέση με την οροφή που το ΚΥΣΕΑ έχει οριοθετήσει. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τον Τούρκο Διοικητή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρέπει κατ΄ αρχήν να σας ξεκαθαρίσω ότι ο Διοικητής του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, όποιος κι αν είναι, δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό εναέριο χώρο. Αυτό θέλω να γίνει σαφές. Αυτό καταγράφεται ρητά στα κείμενα της νέας δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Κατά συνέπεια, για οτιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Επομένως, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όπως αναφέρεται σε κάποια κείμενα, που σχολιάζουν και που δημιουργούν σύγχυση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζητήθηκε στο ΚΥ.Σ.Ε.Α. η στρατηγική την οποία ακολουθούμε για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης. Είναι γνωστό ότι ύστερα από την Σύνοδο Κορυφής και την επίσκεψη στην Ελλάδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης του κυρίου Ζακ Μπαρό, αυξήθηκε η πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001 και να υπογράψει συμφωνία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη την επόμενη εβδομάδα, στις 16 του μηνός, υπάρχει Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών στη Στοκχόλμη, γιατί όπως είναι γνωστό άρχισε η Σουηδική Προεδρία. Το θέμα θα ξανατεθεί και εκεί και θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο τόνισε και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ, ότι από εδώ και πέρα -ιδίως δηλαδή μετά την υπογραφή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο- η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις υποχρεώσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο περιλαμβάνει την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής, αυτή η μη συμμόρφωση της Τουρκίας, θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της διαδικασία. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε επίπεδο διαχείρισης Κύριε Υπουργέ έχετε καταλήξει σε κάποιες αποφάσεις; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως. Εφαρμόζεται το πρόγραμμα το οποίο είχαμε ήδη εξαγγείλει την προηγούμενη φορά. Είναι γνωστό ότι προωθούμε τη δημιουργία νέων Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών, πέραν εκείνων τα οποία έχουμε και τα οποία επισκεφτήκαμε και με τον κύριο Μπαρό, και ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά αυτό που τόνισε ο κύριος Μπαρό: ότι θα έχουμε πλέον και την ενίσχυση από οικονομική άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτόν, αφού τροποποιηθούν οι οργανισμοί των Ταμείων εκείνων τα οποία μπορούν πλέον να μας χρηματοδοτήσουν. Γιατί όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε κάποιο ταμείο το οποίο μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα Κέντρα Φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών. Συμφωνήσαμε γι΄αυτό. Ήδη η επιστολή μου προς τον κύριο Μπαρό έχει φύγει και πιστεύω ότι συντομότατα θα έχουμε αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 και ώρα 13.00 θα δεχθεί μέλη της Πανκινεζικής Εργατικής Συνομοσπονδίας συνοδευόμενα από τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Μαυρίκο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης