Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.8.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπήρξε γόνιμη συνεργασία και ενημέρωση του κυρίου Πρωθυπουργού και συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας σε σχέση με την προοπτική και τη σημερινή κατάσταση της τουριστικής σεζόν της χώρας. Βρισκόμαστε στο μέσον και αντιλαμβάνεστε ότι επειδή ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και για το brand name της χώρας και για τα έσοδα η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως σημαντική. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια κατάσταση επικρατεί μέχρι στιγμής στον τουρισμό; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής του χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί. Είναι καθημερινή η προσπάθειά μας να κερδίζουμε πόντους στο τουριστικό στερέωμα. Έτσι κι αλλιώς η χώρα είναι ισχυρή τουριστικά. Παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει, τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά και βέβαια με διαρκή παρακολούθηση. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι εκτιμώμενες αποκλίσεις όσον αφορά τον εισαγόμενο τουρισμό ποιες είναι; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νομίζω ότι φέτος είναι αναμενόμενη η πτώση για όλες τις χώρες της Μεσογείου. Παλεύουμε μεταξύ του μονοψήφιου και του διψήφιου αριθμού. Σε καμία περίπτωση αυτά που ακούγαμε στην αρχή του χρόνου. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για εκλογές τι έχετε να πείτε κ. Υπουργέ; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εμείς ασχολούμαστε με τον παρόντα χρόνο, με την πραγματική προοπτική του τόπου και τα διλήμματα που υπάρχουν. Άλλοι είναι αυτοί που δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά ασχολούνται μόνο με εκλογές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕTA ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ τι απαντάτε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που έκανε; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. Ενώ αναγνωρίζει τις σοβαρές επιπτώσεις που πράγματι προκαλεί η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά τα οποία έχουμε λάβει και για τη μείωση των ελλειμμάτων και για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ενώ μιλάει για ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης, δεν έχει τολμήσει να καταθέσει ούτε μια υπεύθυνη πρόταση που να οδηγεί σ’ αυτήν την ανασυγκρότηση και έχει καταψηφίσει και πολεμήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει φέρει η Κυβέρνηση. Νομίζω ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Και αυτό είναι το σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα έρθουν πρόσθετα μέτρα από Σεπτέμβριο; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχω ξεκαθαρίσει κατ’ αρχήν ότι δεν πρόκειται να έχουμε αυτά τα οποία ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια, αλλά θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις -γιατί και αυτό ακούστηκε- διότι εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και να βγούμε από αυτήν την κρίση που είναι η μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Άρα, λοιπόν έχουμε ξεκαθαρισμένο πρόγραμμα και είναι απολύτως σαφές. Όσον αφορά δε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο β’ εξάμηνο θα αναστραφεί, διότι όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αποδώσουν ακριβώς στο β’ εξάμηνο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης