Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.9.09

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Πρέσβη επί Τιμή και πρώην Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2009



Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Πρέσβη επί Τιμή και πρώην Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Γεώργιος Παπούλιας, στη μακρά του σταδιοδρομία στο Διπλωματικό Σώμα, έδωσε σημαντικές μάχες για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνισμού.

Η γνώση, η εμπειρία και η αποφασιστικότητά του τον οδήγησαν δύο φορές στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Με το ήθος και τη δέσμευσή του στο εθνικό συμφέρον κέρδισε τον σεβασμό ολόκληρου του πολιτικού κόσμου.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ 17ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2009
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ 17ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Σεβασμιότατε,
Αγαπητοί φίλοι,
Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί,
Γονείς,
Θέλω, πριν απ΄όλα, να ευχηθώ σε όλους, ολόψυχα, καλή σχολική χρονιά, καλή αρχή και καλά μαθήματα. Το ξέρετε κι εσείς ότι η οικογένεια και το σχολείο έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην ενηλικίωσή σας, στη ενηλικίωση όλων  μας δηλαδή, στον τρόπο της σκέψης μας και στην πορεία μας.
Εσείς ειδικά, είστε μια γενιά με κάτι ξεχωριστό: Είστε εξοικειωμένοι, από νωρίς, στην τεχνολογία. Έχετε ερεθίσματα, που, για να λέμε την αλήθεια, απέχουν «έτη φωτός» από εκείνα που είχε η δική μου, η δική μας, γενιά. Και αυτή είναι μια μεγάλη δύναμη στα χέρια σας. Είναι ένα πλεονέκτημα πολύ σημαντικό για εσάς και για την πορεία που θα επιλέξετε.
Σκεφτείτε ότι το σχολείο, πριν απ’ όλα, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, είναι πολύτιμο για εσάς. Εσείς κερδίζετε. Εσείς ανταμείβεστε. Για αυτό, είναι καλό να το θυμόμαστε πάντα -και να το θυμάστε- ότι, προσπαθώντας για το καλύτερο, μέσα στο σχολείο, στην ουσία χαράζετε το μέλλον σας και δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.
Το σχολείο είναι πολύτιμο και για έναν ακόμα λόγο: Είναι ένα από τα πρώτα σκαλοπάτια της κοινωνικής ζωής του κάθε ανθρώπου. Θα σας έλεγα λοιπόν, θα σας παρότρυνα: αξιοποιήστε το, καλλιεργώντας τη συνεργασία, το διάλογο, τη διάθεση συνεννόησης με τον διπλανό. Τόσο με τους συμμαθητές, όσο και με τους καθηγητές σας. Μην διστάζετε να μιλήσετε ανοικτά με τους δασκάλους σας για όλα όσα σας προβληματίζουν.
Δεν σας κρύβω ότι, σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα και για τη δική μου οικογένεια, γιατί τα δύο παιδιά πάνε για πρώτη μέρα στο σχολείο, στην Πρώτη Δημοτικού, και είναι μια μέρα που κάθε γονιός την κρατά πολύ έντονα στη μνήμη του. Το ξέρετε, άλλωστε, κι εσείς από την εμπειρία σας ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού – αυτά που λένε «πρωτάκια» - έχουν πάντα τη μεγαλύτερη αγωνία απ’ όλους. Ελπίζω να τα καταφέρουν.
Και κάτι τελευταίο και νομίζω σημαντικό. Φέτος χρειάζεται, όλες και όλοι, να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στους κανόνες της καθαριότητας. Γνωρίζετε για τον παγκόσμιο ιό της νέας γρίπης. Θέλω να σας πω ότι έγινε, ήδη, πλήρης, εκτεταμένη ενημέρωση στους δασκάλους σας, στους εκπαιδευτικούς. Είναι καλό, λοιπόν, όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες τους, φροντίζοντας, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους δίπλα μας.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για ό,τι καλύτερο. Ξέρουμε τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας. Ξέρουμε ότι ο ρόλος σας είναι πραγματικά πολυσύνθετος. Η Κοινωνία εμπιστεύεται στα χέρια σας τη νέα γενιά, το μέλλον του Τόπου μας. Και σας ευχαριστούμε θερμά για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, με το οποίο ασκείτε τα καθήκοντά σας.
Και μια τελευταία λέξη, αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Σήμερα, με την ευκαιρία της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς, όπως ακούσατε ήδη, παραδώσαμε στο σχολείο, τα κουπόνια με τα οποία θα γίνει η προμήθεια των μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Είναι σημαντικό ότι, στους υπολογιστές αυτούς, θα έχετε ενσωματωμένα 16 εκπαιδευτικά λογισμικά και όλα τα βιβλία όλων των τάξεων του Γυμνασίου.
Με την ευκαιρία αυτή να πω, ότι, ήδη, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει δημιουργήσει μία δυναμική Ψηφιακή Κοινότητα 13.000 σχολείων. Ξεκίνησε, μάλιστα, και το πέρασμα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην ευρυζωνικότητα. Σχεδόν, όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περισσότερα από το 60% των Δημοτικών, διαθέτουν τουλάχιστον ένα σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής. Και, βέβαια, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τα επόμενα βήματα.
Προχωρούμε, με σταθερά βήματα, στην Ψηφιακή Εκπαίδευση. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο, ένα σημαντικό άλμα για το Σχολείο του Αύριο, για το Σχολείο του Μέλλοντος.
Σε όλους σας, στους δασκάλους, τους γονείς και πάνω απ΄όλα, σε σας, που θα είστε οι πρωταγωνιστές, καλή χρονιά και καλές επιτυχίες.  

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης