Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.9.09

Η Κρήτη των αγώνων, η Κρήτη της λεβεντιάς, στέλνει σήμερα ισχυρό μήνυμα σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Είναι αληθινά συγκινητική η συγκέντρωση αυτή. Σας ζητώ να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αξιών. Ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αγώνων. Η συμμετοχή σας αυτή είναι απόφαση ευθύνης. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μοναδική μου δύναμη. Η φωνή σας αντηχεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Είναι δυνατή, είναι αποφασιστική, είναι περήφανη! Όπως η ιστορία αυτού του Τόπου. Στείλτε το μήνυμά σας παντού. Ο αγώνας αυτός αφορά το μέλλον της Πατρίδας μας. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Συστρατευόμαστε. Συσπειρωνόμαστε. Δυναμώνουμε. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες. Το αποδείξαμε πολλές φορές. Θα το αποδείξουμε και τώρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
 Ηράκλειο, 27 Σεπτεμβρίου 2009








ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.  ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Η Κρήτη των αγώνων, η Κρήτη της λεβεντιάς, στέλνει σήμερα ισχυρό μήνυμα σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Είναι αληθινά συγκινητική η συγκέντρωση αυτή. Σας ζητώ να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αξιών. Ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αγώνων. Η συμμετοχή σας αυτή είναι απόφαση ευθύνης. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μοναδική μου δύναμη. Η φωνή σας αντηχεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Είναι δυνατή, είναι αποφασιστική, είναι περήφανη! Όπως η ιστορία αυτού του Τόπου. Στείλτε το μήνυμά σας παντού. Ο αγώνας αυτός αφορά το μέλλον της Πατρίδας μας. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Συστρατευόμαστε. Συσπειρωνόμαστε. Δυναμώνουμε. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες. Το αποδείξαμε πολλές φορές. Θα το αποδείξουμε και τώρα.

Φίλες και φίλοι,

Καλέσαμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σ’ ένα δεύτερο δημόσιο διάλογο, πρόσωπο με πρόσωπο. Όχι γιατί αντιμετωπίζω το διάλογο αυτό σαν μία μάχη με νικητές και ηττημένους. Αλλά γιατί επιβάλλεται να νικήσει η ενημέρωση του πολίτη. Μία ενημέρωση που έχει ακόμα σοβαρότατα κενά. Καθώς είναι μεγάλα τα κενά των οικονομικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Τα κενά αυτά δείχνουν δύο πράγματα: Πρώτον, δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο, πέρα από ανεύθυνες παροχές. Δεύτερον, οι ανεύθυνες παροχές δεν είναι μόνο επικίνδυνες για την οικονομική σταθερότητα, αλλά οδηγούν αναπόφευκτα σε δραματική αύξηση των φόρων για όλους: Ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες.

Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει στο διάλογο, έχει ένα και μόνο στόχο: Να μην δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Αυτή είναι η αλήθεια. Κρύβεται πίσω από την ασάφεια. Και τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Πώς γίνεται σε δύσκολες συγκυρίες να μην προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο; Πού θα βρεί τα πάνω από 10 δις, των παροχών του; Ποια είναι ακριβώς η φορολογική κλίμακα που προτείνει; Πώς θα αντιμετωπίσει την εκτίναξη του χρέους και του ελλείμματος που θα προκαλέσουν οι παροχές του; Πως θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να μας παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο μέτρο; Σε τίποτα από αυτά δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει. Γι΄ αυτό αρνείται έναν ακόμα δημόσιο διάλογο. Επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας, όχι στο φως των καθαρών θέσεων.

Οι Κρητικοί ξέρετε πολύ καλά ότι οι κίνδυνοι δεν ξεπερνιούνται, παρά μόνο με δύσκολες αποφάσεις. Τα μεγάλα και τα σπουδαία δεν χαρίζονται. Κερδίζονται. Κατακτώνται! Κατακτώνται με αγώνες, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με αγώνες. Κατακτώνται όταν οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια. Όταν μετέχουν σε μια καθαρή συμφωνία. Χωρίς αοριστίες, χωρίς ψιλά γράμματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εμείς αυτή τη συμφωνία προτείνουμε. Συμφωνία ειλικρινή, ξεκάθαρη, απαράβατη. Συμφωνία για γρήγορη έξοδο από την κρίση. Συμφωνία για την Ελλάδα του 2011. Την Ελλάδα που χτίζει, σε γερά θεμέλια, τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Και θα τα καταφέρουμε. Φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη. Να βγει η Χώρα πιο γρήγορα από τη διεθνή κρίση. Να μην αφήσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα να γονατίσουν την Οικονομία μας. Να τολμήσουμε σήμερα τις αναγκαίες πολιτικές.

Αναπτύξαμε, για το σκοπό αυτό, συγκροτημένο Σχέδιο σε τρεις άξονες:
- Άτεγκτος έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες.
- Πόλεμος στη φοροδιαφυγή.
- Ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανέπτυξα με σαφήνεια τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται για τα δύο επόμενα χρόνια. Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Υπογραμμίζω:
·      Άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων θεωρούνται κρίσιμα για την Οικονομία.
·      Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών.
·      Πλήρης απλοποίηση στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων.
·      Επένδυση στην Ψηφιακή Ελλάδα.

Προετοιμάσαμε ακόμη:
·      Την ολοκλήρωση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
·      Τη θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
·      Την αναμόρφωση του Λυκείου.
·      Την καθιέρωση νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πέρα από αυτά, το σχέδιό μας περιλαμβάνει:
·      Ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της Χώρας.
·      Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου.
·      Αναδιοργάνωση του κυβερνητικού σχήματος, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση,  το Περιβάλλον, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Στις 5 Οκτωβρίου, ξεκινούμε με νέα ορμή. Συνεχίζουμε…
- με πίστη στην Πατρίδα μας.
- Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων.





Φίλες και φίλοι,

Στα πέντε προηγούμενα χρόνια, κάναμε σημαντικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση: Σε όλους τους τομείς. Σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. Ό,τι κι αν λέει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
·      Οι πόροι που δόθηκαν, στο διάστημα αυτό, για την ανάπτυξή της Κρήτης ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ.
·      Έγιναν πάνω από 4,5 χιλ. μικρά και μεγάλα έργα.
·      Δημοπρατήσαμε το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Καστέλι. Ένα έργο που, μαζί με τις οδικές του συνδέσεις, φτάνει το 1 δις ευρώ. Η Κρήτη αποκτά ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο,  αρμονικά ενταγμένο στο ιστορικό, το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της. Ένα αεροδρόμιο με κομβική συμβολή στην ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων της.
·      Σημειώνω ότι γίνονται, στο μεταξύ, έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού.
·      Κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι, με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκ. ευρώ.

Ανάμεσα στ’ άλλα σημειώνω:
·      Τις παρεμβάσεις που γίνονται και αυτές που σχεδιάζονται στο Βόρειο Οδικό Άξονα.
·      Τα έργα στο Νότιο Οδικό Άξονα, 200 εκ. ευρώ.
·      Τους τρεις κάθετους άξονες, ένα αίτημα 40 χρόνων, που γίνονται πράξη:
- Οι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
- Στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με τις Μοίρες και το Τυμπάκι γίνονται τη στιγμή αυτή έργα,  που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
·      Επισημαίνω, ακόμη, τις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας,  της Σητείας, του Ρεθύμνου.

Δώσαμε, ταυτόχρονα, ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης. Δημιουργούνται φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα, αλιευτικά καταφύγια.
·      Γίνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.
·      Σημειώνω, ξεχωριστά, το φράγμα του Αποσελέμη, ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης όλου του παραλιακού μετώπου, από το Ηράκλειο έως και τον Άγιο Νικόλαο.
·      Σημειώνω, ακόμη, το κλείσιμο χωματερών, αλλά και την πλήρη αποκατάσταση  του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη Χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
·      Σημειώνω τον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος (120 εκ. ευρώ). Ανάμεσά τους, έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, σε όλους τους Δήμους άνω των 2 χιλ. κατοίκων.

Προχωρήσαμε, από την πρώτη στιγμή, στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της Κρήτης. Κινηθήκαμε σταθερά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας της ζωής και του τουριστικού προϊόντος. Κατασκευάστηκαν οι δύο μονάδες του Αθερινόλακου (200 MWatt) και προγραμματίστηκε νέα μονάδα (άλλων 100 MWatt) με συνολικές επενδύσεις 335 εκ. ευρώ.

Αποφασίστηκε, εδώ στο Ηράκλειο, με συμφωνία όλων των πολιτικών  και παραγωγικών δυνάμεων της Κρήτης, η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Χώρας. Το κόστος του φτάνει το 1,2 δις ευρώ. Θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης, για τα επόμενα 15 χρόνια και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο. Προγραμματίσαμε, τόσο την κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου, όσο και την επέκταση του φυσικού αερίου σ’ ολόκληρο το νησί. Με την ολοκλήρωση του έργου -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- θα μετακινηθούν από τα Λινοπεράματα του Ηρακλείου, οι πεπαλαιωμένοι σταθμοί της ΔΕΗ.

Στο χώρο της Υγείας, θέλω να υπογραμμίσω τη δημιουργία νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, έτσι ώστε να μηδενιστεί, ως το τέλος του χρόνου, η λίστα αναμονής.

Στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού:
·      Έγιναν σημαντικά έργα για την προστασία και την ανάδειξη μνημείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
·      Αναβαθμίστηκαν εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές. (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, θαλάσσια έρευνα, τεχνολογίες αιχμής).

Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
·      Στο Νομό Ηρακλείου ενισχύθηκαν επιχειρήσεις και υλοποιήθηκαν έργα για την επιχειρηματικότητα, (640 εκ. ευρώ).
·      Στον Τουρισμό προχωρήσαμε...
- στη λειτουργική τακτοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων.
- Τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων.
- Τη διεύρυνση της διαφημιστικής προβολής.
·      Για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, πέρα από τα αρδευτικά έργα, υπενθυμίζω:
- Την ουσιαστική ενίσχυση στους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, τις βιολογικές καλλιέργειες.
- Τη δίκαιη λύση στο πρόβλημα με τις πρόσφατες ζημιές στα σταφύλια.
- Τη στήριξη των αμπελουργών, με άτοκο δάνειο 50 εκατ. ευρώ, σε συνεταιριστικές οργανώσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις, από τα οποία τα 10 εκατ. στο Νομό Ηρακλείου, με  τη λύση που πρόσφατα δόθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα αποθέματα κρασιών για απόσταξη. Η κακοποίηση της πραγματικότητας δεν περνά. Η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο. Η Κυβέρνηση αυτή ήταν και θα είναι κοντά στην Κρήτη.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η Χώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της σφοδρότερης κρίσης από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Για να κρατηθεί όρθια η Οικονομία, χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο πορείας. Για να πορευτεί με δυναμισμό, χρειάζεται να δράσουμε άμεσα. Οι επιλογές είναι δύο: Από τη μία, το ΠΑΣΟΚ: Μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις. Δεν τολμά να αρθρώσει καμιά συγκροτημένη πρόταση. Πέφτει, συνεχώς, σε αντιφάσεις. Προσπαθεί, με εκθέσεις ιδεών, να εξαπατήσει τους πολίτες.

To ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει ενιαία κλίμακα φορολόγησης στην οποία θα μπαίνουν όλα τα εισοδήματα. Δηλώνει, ταυτόχρονα, ότι δεν θα αλλάξει η σημερινή φορολογική κλίμακα. Ρωτήστε τους λοιπόν: Προκύπτουν έτσι -ναι ή όχι;- περισσότεροι φόροι για τους μικρούς επιχειρηματίες, για τα νοικοκυριά που έχουν αφορολόγητες κοινωνικές παροχές; Θα επιβαρυνθούν -ναι ή όχι;- τα μεσαία εισοδήματα; Γιατί, λοιπόν, ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο; Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Πίσω από τις «κούφιες» υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι. Ενώ έβαλαν στο στόχαστρό τους τα μεσαία εισοδήματα, μιλούν για τους έχοντες. Μιλούν και για «επιχειρήσεις της Εκκλησίας»!!

Ισχυρίζονται τώρα ότι χρειάζονται, άμεσα, πάνω από 10 δις για το έλλειμμα. Την ίδια ώρα, μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν πολύ περισσότερα από 10 δις ευρώ. Πού θα βρουν πάνω από 20 δις ευρώ; Από ποιόν θα τα πάρουν; Έως πού θα φτάσουν οι φόροι;  Έως πού θα φτάσουν τα χρέη;

Το ΠΑΣΟΚ μιλά για ένα «δίκαιο» Ασφαλιστικό Σύστημα. Δεν λέει, όμως, ούτε ποιο είναι το δίκαιο, ούτε ποιο το άδικο. Δεν λέει κουβέντα για τα μέτρα που θα έπαιρνε. Θα καταργούσε τον Ασφαλιστικό Νόμο που τόσο λυσσαλέα πολέμησε; Θα διασπούσε και πάλι τα Ταμεία; Θα εξίσωνε τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο;

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει, σήμερα, έστω και ετεροχρονισμένα, την ύπαρξη διεθνούς κρίσης. Αναγνωρίζει τώρα ότι επηρεάζονται όλες οι Οικονομίες του Κόσμου. Και όμως! Επιμένει ότι για την Ελλάδα δεν φταίει η διεθνής συγκυρία!! Ας μας πουν λοιπόν. Η κάμψη του Τουρισμού, σε τί οφείλεται; Οι απώλειες της Ναυτιλίας, σε τί; Η πτώση των εξαγωγών, σε τί; Και έπειτα: Το γεγονός ότι η ανάπτυξη στη Χώρα μας δεν βρέθηκε στη βαθιά ύφεση άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών δεν λέει τίποτα; Το γεγονός ότι η ανεργία είναι χαμηλότερη απ΄ ό,τι την παραλάβαμε το 2004, δεν σημαίνει τίποτα;

Ένα είναι βέβαιο: Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Προσπαθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Κι’ αυτό, γιατί φοβάται την πραγματική σύγκριση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο. Καμιά συγκροτημένη πρόταση.  Εάν η Χώρα αφεθεί στα ευχολόγια, η κρίση θα παρασύρει την Οικονομία. Εάν η Χώρα αφεθεί σε εκθέσεις ιδεών, το κόστος για κάθε οικογένεια, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο θα είναι πολύ μεγάλο. Η Οικονομία μας θα βρεθεί σε περιπέτεια. Το συμπέρασμα είναι ένα: Οι θέσεις ΠΑΣΟΚ σημαίνουν περιπέτεια. Περιπέτεια που κοστίζει ακριβά. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Όλοι μαζί, να μην το αφήσουμε να συμβεί.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Το δικό μας Σχέδιο οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά στην Ελλάδα του 2011. Είναι τολμηρό, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό.
- Αποτρέπει σοβαρούς κινδύνους. 
- Επισπεύδει την έξοδο από την κρίση.
- Ενισχύει τα θεμέλια της Οικονομίας. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε σίγουρα και γρήγορα στο δρόμο της μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μόνο έτσι μπορεί η Χώρα να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Να τονώσει ξανά την επιχειρηματικότητα του Έλληνα. Να αποκαταστήσει τις χαμένες δουλειές και να ανοίξει καινούριες. Μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε...
- στις ανάγκες ενός πραγματικά Κοινωνικού Κράτους,
- στις προσδοκίες κάθε πολίτη,
- στα όνειρα των νέων ανθρώπων σ’ αυτή τη χώρα.

Στις 4 Οκτωβρίου μια εβδομάδα από σήμερα, αποφασίζετε εσείς.  Κρίνετε ποιός έχει ρεαλιστικό σχέδιο. Αποφασίζετε ποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση. Επιλέγετε ποιός, πραγματικά, εξασφαλίζει την ελπίδα!

Αυτοί προσφέρουν κούφιες ελπίδες, χτισμένες στην άμμο ανεύθυνων υποσχέσεων, που κρύβουν την πλήρη απουσία σχεδίου, πέρα από την αναπόφευκτη υπερφορολόγηση. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα στηριγμένη στις στέρεες βάσεις δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων και ενός οικονομικού σχεδίου που προτείνει συγκεκριμένα, σαφή, καθαρά μέτρα.

Αυτοί κρύβουν τα χαρτιά τους. Εμείς τα ανοίγουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες.

Η δέσμευσή μου είναι αυτή: Να εργαστώ, με όλες τις δυνάμεις μου, για το εθνικό, το συλλογικό συμφέρον. Να υπηρετώ, με όποιο προσωπικό κόστος κι αν χρειάζεται, τον Τόπο, την Πατρίδα μου. Σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Αποφασισμένος να κερδίσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο.

Περήφανοι Κρητικοί,

Την επόμενη Κυριακή, να είμαστε όλοι παρόντες. Να μη λείψει κανείς. Ο αγώνας είναι κοινός. Είναι αγώνας για τον Τόπο, την ασφάλεια, την προοπτική όλων. Στον αγώνα αυτό, πάμε όλες και όλοι μαζί. Όλοι παρόντες. Όλες παρούσες.  Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης