Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.10.09

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Σπύρος Φλογαΐτης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Σπύρος Φλογαΐτης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου.

Επιδίδοντας τα εκλογικά αποτελέσματα ο κ. Φλογαΐτης επεσήμανε τα εξής:

«Έχω την τιμή να σας εγχειρήσω τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών οι οποίες έλαβαν χώρα χθες, στις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου να τα διαβιβάσετε στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα δικά του συνταγματικά καθήκοντα».

Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δήλωσε τα παρακάτω:

« Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ για τη συνάντηση, την επιβαλλόμενη και από το Σύνταγμα και από τους νόμους και από τον Κανονισμό της Βουλής. Παραλαμβάνω τα αποτελέσματα τα οποία στη συνέχεια θα επιδώσω αργότερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να σας συγχαρώ κ. Υπουργέ για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η εκλογική διαδικασία και κατά τη χθεσινή μέρα αλλά και καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Η διενέργεια των εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών και από εσάς που αναλάβατε αυτή την ευθύνη, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα γιατί πρέπει χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν για το συγκεκριμένο σκοπό και πιστεύω -και αυτή είναι η αίσθηση όλων- ότι επιτελέσατε με επιτυχία το καθήκον σας ως Υπουργού αυτή την περίοδο, όπως κάνατε και στις εκλογές του 2007, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη που εμπνέει το πρόσωπό σας για ένα τόσο δύσκολο έργο. Εκτός από τα συγχαρητήρια που ανήκουν σε σας, θα ήθελα να συγχαρείτε εκ μέρους μου και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων όλους τους συνεργάτες σας και τους υπηρεσιακούς και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τις εφορευτικές επιτροπές και βεβαίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και όλους όσοι συνεργάστηκαν σε αυτή τη διαδικασία. Αξίζει, όπως προείπα, ιδιαίτερος έπαινος στις δικαστικές αρχές της χώρας που είχαν και αυτές ένα πολύ σημαντικό φορτίο και ανέλαβαν μεγάλο μέρος της ευθύνης. Σας εύχομαι τα καλύτερα επιστρέφοντας στα πανεπιστημιακά σας καθήκοντα, να συνεχίσετε την πολύ σημαντική δραστηριότητα και στη χώρα μας και στο εξωτερικό, δραστηριότητα που μας κάνει περήφανους»

Απαντώντας ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά σας λόγια. Θα διαβιβάσω τις ευγενικές σκέψεις και τις ευχαριστίες σας σε όλους τους χιλιάδες πραγματικά ανθρώπους που εργάστηκαν προκειμένου αυτή η εκλογική διαδικασία να γίνει με τον τρόπο που το Σύνταγμα, οι νόμοι και η ελληνική κοινωνία περιμένει από όλους εμάς. Είχα την ιδιαίτερη χαρά αυτή τη φορά να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα πολύ νωρίς. Στις 9 το βράδυ είχαμε μια ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος και αυτό οφείλεται στη δουλειά της εταιρείας που υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να βρίσκομαι ενώπιον σας και να σας εγχειρίζω με αξιοπιστία τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να ασκήσω αυτά τα καθήκοντα και μάλιστα για δεύτερη φορά. Με χαρά τώρα επιστρέφω στις καθημερινές μου δραστηριότητες».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης