Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.2.13

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois Hollande

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013


Α. Σαμαράς: Είχαμε σήμερα τη χαρά να υποδεθούμε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande. Με τη Γαλλία μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, θεσμοί αιώνων αλλά και ιδιαίτερα στενοί δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες. Βρεθήκαμε πάντοτε στην ίδια πλευρά των αγώνων για ελευθερία, για εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Δημοκρατία ενώ βρεθήκαμε πολλές φορές να πολεμάμε και πάλι μαζί απέναντι σε ολοκληρωτισμούς. Ο ίδιος ο αγώνας του Ελληνικού λαού για Παλιγγενεσία στις αρχές του 19ου αιώνα βρήκε πολύτιμο συμπαραστάτη τη Γαλλία ενώ η σταθεροποίηση στην Ελλάδα της Δημοκρατίας μας μετά το ’74, επίσης- θα έλεγα- αποφασιστικά στηρίχτηκε στη Γαλλία. Το ίδιο και η ένταξη της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη το 1981.

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων Επιχειρηματιών

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

«Θα ξεκινήσω αμέσως λέγοντας ότι, μας δίνει ικανοποίηση αλλά και μας προσδίδει και τιμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μοιράζεται μαζί μας την αγωνία ολόκληρου του Ελληνικού λαού για αυτή την επώδυνη, αναγκαία και στο τέλος πετυχημένη πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης