Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.5.09

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής,επισκέφθηκε σήμερα το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στην Κηφισιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 22 Μαΐου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στην Κηφισιά. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα σήμερα το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο ‘’Οι Άγιοι Ανάργυροι’’. Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, το νοσοκομείο είχε καταστραφεί από το σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999. Σήμερα, στη θέση του, κατασκευάστηκε και λειτουργεί η πιο σύγχρονη ογκολογική μονάδα στον τόπο μας, σ’ ένα κτήριο 34.400 τ.μ., όπου στεγάζονται 20 άρτια εξοπλισμένες κλινικές, δυναμικότητας 335 κλινών. Το νοσοκομείο αυτό έρχεται να προστεθεί στις άλλες ογκολογικές μονάδες της χώρας, για να συνεισφέρει στη μάχη κατά του καρκίνου. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας, δώσαμε πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με νέες υποδομές. Με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Με πολιτικές παρεμβάσεις, με καίριας σημασίας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις... - Νομοθετήσαμε την πρόσληψη, πέρα από το συνήθη προγραμματισμό, γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. - Θεσπίζουμε, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, όπου και αν ζει. - Δημιουργήσαμε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών του ΕΣΥ και των ασθενών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία του. Οργανώσαμε το σύστημα των εφημεριών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής περίθαλψη, εξάλειψη των ράντζων, ουσιαστική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας. - Δώσαμε τέλος στο άναρχο τοπίο των 300 διαφορετικών φορέων, που διεξήγαγαν, σε ετήσια βάση, 9.000 διαγωνισμούς. - Κάνουμε λειτουργικότερη τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε 7, από 17. Εξοικονομούμε έτσι 70 εκατ. ευρώ ετησίως, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και διαθέτουμε στα νοσοκομεία το προσωπικό που απεγκλωβίζεται. - Ενισχύουμε την αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με τη σύνταξη ισολογισμών, την εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος και διεθνών λογιστικών προτύπων σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μέχρι το 2010. Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης