Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.9.09

Μακεδόνες, Σαλονικιές και Σαλονικοί, Δεν χρειάζεται να πω ότι αυτή η πόλη θα είναι πάντα, η πόλη της καρδιάς μου. Με συγκινείτε βαθύτατα. Σας ζητώ να απευθυνθείτε σε όλους. Την Κυριακή να μη λείψει κανένας. Αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Αποφασίζουμε για τα παιδιά μας. Να είμαστε όλοι παρόντες.


Η Θεσσαλονίκη μίλησε! Η Μακεδονία αποφάσισε! Είναι συγκλονιστική η σημερινή συγκέντρωση. Έχει ψυχή! Έχει πάθος! Στέλνει ισχυρότατο μήνυμα.


Μακεδόνες συμπατριώτες μου:

Η φωνή σας φτάνει παντού. Σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Ψηλά τις σημαίες των κοινών μας αρχών! Ακόμα πιο ψηλά. Την Κυριακή αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για την Οικονομία μας. Για την οικογένειά μας. Για το μέλλον των παιδιών μας. Οι Μακεδόνες ξέρουμε πολύ καλά πώς δίνονται οι μάχες. Ξέρουμε και πώς κερδίζονται. Συνεχίστε τον αγώνα. Όλοι μαζί! Η νίκη είναι στα χέρια μας.


Φίλες και Φίλοι,


Οι πολίτες θα πρέπει να σταθμίσουν ένα σημαντικότατο ερώτημα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα:


Το ποια πλευρά ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει την επόμενη ημέρα, και το ποια πλευρά τα κρύβει. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ κρύβει τα χαρτιά της, όλο και περισσότερο. Όπου υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει πρόσφατα εξαφανισθεί. Αρνήθηκε ένα δεύτερο δημόσιο διάλογο σε επίπεδο υποψήφιων Πρωθυπουργών. Αρνείται να δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση, σε δημοσιογράφους πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά. Εν τέλει: Όπου δύσκολο ερώτημα, απουσιάζει ο κύριος  Γιώργος Παπανδρέου!


Και ποια είναι τα ερωτήματα που θέλει να αποφύγει; Έχουν να κάνουν με την απουσία συγκεκριμένου σχεδίου και συγκεκριμένων μέτρων. Έχουν να κάνουν με εξωπραγματικές παροχές και το πού θα βρεθούν οι πόροι για τις παροχές αυτές. Εχουν να κάνουν με τα φορολογικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ, όπου βασιλεύει η απόλυτη αοριστία και κρύβονται απειλητικές προθέσεις.


Έχουν να κάνουν με τις επικίνδυνες για τον τόπο συνέπειες αυτών των αλόγιστων και ανεύθυνων παροχών. Γιατί οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες στο δημόσιο χρέος, στο έλλειμμα, στην αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές, απ΄ όπου δανείζονται όλες οι χώρες. Τίποτα απ΄ όλα  αυτά δεν θέλει να συζητήσει ο κύριος Παπανδρέου. Σε τίποτα απ΄ αυτά δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του. Κρύβει. Και κρύβεται!


Μακεδόνες,


Οι επόμενοι μήνες επιφυλάσσουν σοβαρές προκλήσεις,  όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά μας ζητήματα. Μπαίνουν σε κρίσιμη και λεπτή φάση…
-       το θέμα των Σκοπίων,
-       το Κυπριακό,
-       η αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
Χρειάζονται, τις ώρες αυτές, σύνεση και τόλμη. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση.


Στο θέμα των Σκοπίων, το επαναλαμβάνω σε κάθε κατεύθυνση: Ανιστόρητες κραυγές δεν περνούν. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι! Κάναμε συμμαχική την εθνική μας θέση. Τραβήξαμε μία ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή. Και από τη γραμμή αυτή δεν υποχωρούμε ούτε ένα βήμα. Οι Μακεδόνες, όλοι εμείς, περήφανοι για την ιστορία μας, περήφανοι για τις ρίζες μας, το επαναλαμβάνουμε ακόμα πιο δυνατά. Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται. Σαφέστατο μήνυμα στέλνουμε και στην απέναντι όχθη:
·                     Οφείλει, πρώτ’ απ’ όλα, η Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής για τους παράνομους μετανάστες. Να πάψει να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους.
·                     Οφείλει η Τουρκία να συμβάλει στην επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Να πέσει το τείχος της βίας, που διχοτομεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Να τερματιστεί η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους.
·                     Η πολιτική μας, σ’ ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, συμπυκνώνεται σε λίγες μόνο λέξεις: «Πλήρης συμμόρφωση – πλήρης ένταξη». Καθαρές, ανυπόκριτες κουβέντες.
·                     Παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές, δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και από τα δικαιώματα αυτά δεν υποχωρούμε, δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα!


Σ’ ό,τι αφορά τις μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες που πετύχαμε, είχαμε την τόλμη να τις προχωρήσουμε. Έχουμε την αποφασιστικότητα να τις υπερασπιζόμαστε. Αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική σπουδαιότητα της Ελλάδας. Δυναμώνουν τη συνεργασία μας με τους γείτονές μας, υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Περίεργοι ισχυρισμοί για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου κι αν ακούγονται, απ’ όπου κι αν υπαγορεύονται, δεν γίνονται δεκτοί.


Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανακαλέσει. Δεν ξεχνούμε τί έλεγε το 2007. Μιλώντας για τη Ρωσία και διαστρεβλώνοντας τα πράγματα, ισχυριζόταν, τάχα ότι «η Χώρα μας δέχεται»,  «χαστούκια από υποτιθέμενους φίλους». Δεν ξεχνούμε ούτε τα Ίμια, ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τον Οτσαλάν. Δεν ξεχνούμε τις πιέσεις στους ελληνοκύπριους για το Σχέδιο Ανάν. Δεν ξεχνούμε ότι άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα συζητούσαν στον ελληνοτουρκικό διάλογο. Δεν ξεχνούμε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας. Αποφασίζετε εσείς. Επιλέγετε εσείς.


 Μακεδόνες,


Η πιο πιεστική εθνική υπόθεση, στο διάστημα που ακολουθεί, είναι η Οικονομία μας. Κρίνεται η δυνατότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Κρίνεται η αποτελεσματικότητά μας στη σύγκρουση με τις αδυναμίες και τα βάρη, που άφησε η ανευθυνότητα ΠΑΣΟΚ. Κρίνεται η ικανότητά μας να εξασφαλίσουμε συνθήκες δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης την επομένη της κρίσης.
Οι καιροί είναι κρίσιμοι.  Τα διακυβεύματα είναι μεγάλα.


Η διεθνής οικονομική κρίση είναι πραγματική απειλή. Και είναι εδώ. Και θα είναι ακόμα μπροστά μας για δύο δύσκολα χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να την αγνοεί. Κανένας δεν μπορεί να την αρνείται. Οι επιπτώσεις της είναι σοβαρές. Επιβάλλουν δύσκολες αποφάσεις. Επιβάλλουν ρεαλιστικό Σχέδιο, που να εξασφαλίζει σίγουρα αποτελέσματα. Δεν είναι ώρα για ανεύθυνες παροχολογίες που αν γίνουν πράξη θα έχουν καταστροφικές συνέπειες. Είναι η ώρα της υπεύθυνης δράσης. Ώρα ειλικρινούς στάσης, από όλους. Επιβάλλεται, τώρα,...
-       να μειωθούν τα έξοδα του κράτους.
-       Να καταπολεμηθεί  αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή.
-       Να γίνουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές.


Κατέθεσα, με ευθύτητα, το Σχέδιό μας. Μίλησα χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ωραιοποιήσεις.


Από το ΠΑΣΟΚ δεν ακούγεται τίποτα καθαρά. Ένα, μόνο, είναι βέβαιο. Αύξηση των φόρων: Για τους αγρότες. Για τους μικρούς επιχειρηματίες. Για τα μεσαία εισοδήματα. Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ  αποφεύγει να καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις. Αποφεύγει να πει συγκεκριμένα μέτρα. Συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν απαντά σε τίποτα. Δραπέτευσε από το δημόσιο διάλογο. Κρύβεται στην αοριστία. Κρύβεται στη γενικολογία. Κρύβεται γενικά.


Το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Οι θέσεις τους είναι σκόρπιες θεωρίες και συνεχείς αντιφάσεις.  Τη μια αλλάζουν τη φορολογική κλίμακα και την άλλη δεν την αλλάζουν. Από κει και πέρα, απόλυτη σιωπή. Τίποτα χειροπιαστό. Τίποτα συγκεκριμένο. Απέναντι στη σφοδρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν προτείνουν, ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο. Έχουν μόνο ευχάριστες, αλλά επικίνδυνες συνταγές.


Υπόσχονται αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού. Είναι 8-10 ευρώ το μήνα (100-150 ευρώ το χρόνο) για τους χαμηλόμισθους. Εμείς λέμε να μη δοθούν, για ένα χρόνο,  αυξήσεις στους υψηλόμισθους του Δημόσιου Τομέα. Είναι οι μόνοι που δεν επηρεάζονται άμεσα από την κρίση. Λέμε όμως, να δοθούν  περισσότερα στους χαμηλόμισθους, να τους ενισχύσουμε ουσιαστικά. Όπως έγινε και φέτος. Δόθηκαν απο 300 μέχρι 500 ευρώ, αντί των 100 που λέει το ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια όλα αυτά δεν αφορούν τα 4 εκ. εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Πήραν, φέτος, αυξήσεις 5,5%, όπως προβλεπόταν από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Θα πάρουν το 2010 και 2011 τις αυξήσεις που θα συμφωνηθούν με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους. Η απύθμενη υποκρισία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται και από το γεγονός ότι καταψήφισαν στη Βουλή την έκτακτη εισφορά στους έχοντες.


Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του δηλώνουν ότι χρειάζονται 10 δις ευρώ για το έλλειμμα. Την ίδια στιγμή, μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν άλλα τόσα. Είναι αδύνατον να βρεθούν. Θα ήταν καταστροφικό για την Οικονομία κάτι τέτοιο.


Δηλώνουν ότι θα αλλάξουν το φορολογικό σύστημα. Δεν δίνουν όμως, καμιά λεπτομέρεια. Γιατί; Πόσο, τελικά, θα αυξηθούν οι φόροι; Πόσα περισσότερα θα πληρώνουν οι μικρές επιχειρήσεις; Πόσα βάρη θα πέσουν στα μεσαία νοικοκυριά; Μιλούν για άλλο ασφαλιστικό. Ποιό; Τί θα κάνουν με τα όρια ηλικίας; Τί θα κάνουν με τον Ασφαλιστικό Νόμο, που λυσσαλέα πολέμησαν; Θα διασπάσουν ξανά τα Ταμεία;


Αφήνουν να εννοηθεί ότι θα βρουν πόρους από νέα δάνεια. Πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος; Δεν αντιλαμβάνονται την καταστροφή που προκάλεσαν είκοσι χρόνια στην εξουσία; Δεν ξέρουν ότι μόνο για τους τόκους πληρώνουμε, σήμερα, ένα δις ευρώ το μήνα; Πόσα θα χρειασθεί να πληρώνουμε από αύριο;  Από πού θα βρίσκονται;


Ένα είναι βέβαιο: Με τις ανεύθυνες υποσχέσεις ΠΑΣΟΚ,…
-       τα προβλήματα θα διογκώνονταν.
-       Οι λύσεις θα απομακρύνονταν.
-       Η χώρα  θα αντιμετώπιζε επικίνδυνα  αδιέξοδα.


Το λέω ευθέως, το λέω ρητά, το λέω κατηγορηματικά:
Εάν δεν δράσουμε άμεσα, η κρίση...
-       θα τραυματίσει την Οικονομία μας για χρόνια.
-       Θα υπονομεύσει την ανάπτυξη.
-       Θα δημιουργήσει συνθήκες χρόνιας  ανεργίας.
-       Θα ισοπεδώσει τις προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς.


Η κρίση δεν είναι περίπατος. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: Σταθερή ανάκαμψη ή οικονομική περιπέτεια; Πραγματικό σχέδιο ή κούφιες υποσχέσεις; Υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα;


Μακεδόνες,


Μπήκα στην πολιτική γιατί πιστεύω σε μια καλύτερη Ελλάδα. Πιστεύω ότι η Πατρίδα μας μπορεί να είναι στην κούρσα της ανάπτυξης, που έρχεται το 2011. Αρκεί να επιλέξουμε το σίγουρο δρόμο. Το δρόμο της σταθερής και μόνιμης ανάπτυξης. Το δρόμο που μετατρέπει τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία.


Με το Σχέδιό μας, η Ελλάδα του 2011...
-       έχει Οικονομία σε υγιείς βάσεις. Απαλλαγμένη από την αιχμαλωσία των ελλειμμάτων και του χρέους.
-       Έχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον, για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
-       Έχει απλοποιημένες διαδικασίες για όσους θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
-       Έχει ανοικτά τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».
-       Έχει ολοκληρωμένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που εξασφαλίζει σίγουρες συντάξεις στα παιδιά μας.


Με το Σχέδιό μας, η Ελλάδα του 2011...
-       έχει ένα τεράστιο πλέγμα υποδομών. Νέους αυτοκινητόδρομους, Μετρό, αναβαθμισμένα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.
-       Έχει Κτηματολόγιο.
-       Έχει Ολοκληρωμένο Χωροταξικό Σχεδιασμό, που διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και προστατεύει το περιβάλλον.
-       Έχει εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών.


Με το Σχέδιό μας, η Ελλάδα του 2011... 
-       έχει αυτόνομο Λύκειο.
-       Έχει σύγχρονο εξεταστικό σύστημα, που ανακουφίζει την ελληνική οικογένεια από τα βάρη της παραπαιδείας.
-       Δεν έχει καταλήψεις.
-       Δεν έχει βανδαλισμούς και βιαιότητες στα Πανεπιστήμια.
-       Δεν δέχεται την άποψη ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο μπορεί να ταυτίζεται με την ασυλία στο έγκλημα.


Με το Σχέδιό μας, η Ελλάδα του 2011... 
-       έχει μια νέα δομή στη διοικητική της οργάνωση.
-       Λιγότερους δημόσιους φορείς.
-       Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Υγεία.


Με το Σχέδιό μας, η Ελλάδα του 2011... 
-       δεν δέχεται να κλείνουν οι δρόμοι από λίγους και να ταλαιπωρούνται εκατομμύρια πολίτες.
-       Δεν έχει καμιά ανοχή στην εγκληματικότητα.
-       Καμιά ανοχή στην εξτρεμιστική δραστηριότητα.
-       Εξασφαλίζει σε όλους το δικαίωμα να περπατάμε με ασφάλεια στις γειτονιές μας.
-       Σέβεται τους μετανάστες που εργάζονται νόμιμα και ενθαρρύνει την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
-       Δεν ανέχεται, όμως, αδίσταχτους δουλέμπορους.


Μακεδόνες συμπατριώτες μου,


Οι προσδοκίες και τα όνειρά μας, μπορούν να γίνονται πράξη…
-       μόνο όταν τολμούμε έγκαιρα δύσκολες αποφάσεις.
-       Μόνο όταν ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε.
-       Μόνο όταν ξέρουμε πώς ακριβώς θα πάμε.


Το κοινό μας όραμα είναι ζωντανό, είναι δυνατό, είναι μοναδικό. Μοιραζόμαστε τους ίδιους αγώνες, τις ίδιες αξίες, την ίδια αγάπη για κάθε τι ελληνικό.


Είμαστε περήφανοι για την Πατρίδα μας. Όχι γιατί τα βλέπουμε όλα τέλεια. Αλλά γιατί πιστεύουμε στην Πατρίδα μας. Γιατί πιστεύουμε πως μπορεί να γίνεται διαρκώς καλύτερη.


Γιατί πιστεύουμε στην Ιστορία μας. Πιστεύουμε στις παραδόσεις μας. Υποδεχθήκαμε, σ’ αυτή τη Γη και αγκαλιάσαμε ένα περήφανο τμήμα του Ελληνισμού. Τους αδελφούς μας Έλληνες του Πόντου. Είναι μαζί μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.


Στα πεντέμισι χρόνια που πέρασαν σχεδιάσαμε ένα νέο ρόλο για το Βορειοελλαδικό Τόξο. Μαζί διεκδικήσαμε μια καλύτερη προοπτική για την πόλη μας. Μαζί βλέπουμε, σήμερα, τους στόχους μας να γίνονται πραγματικότητα.


Η Μακεδονία μας, η Ήπειρος, η Θράκη λειτουργούν, ήδη, ως ευρωπαϊκή πύλη. Λειτουργούν πλέον με την Εγνατία ως μία ενότητα. Η Εγνατία Οδός, ένα όραμα δεκαετιών, είναι πραγματικότητα. Την ολοκληρώσαμε. Ενώνει την Ανατολή με τη Δύση και φέρνει, με τους κάθετους άξονές της, πιο κοντά τους βόρειους γείτονές μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, το κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτό συνδράμει και η μετατροπή του αεροδρομίου σε Διεθνές.


Κατασκευάζεται ο νέος διάδρομος προσαπογειώσεων και έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες υποδομές.
·      Οι μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες που πετύχαμε, καθιστούν τη Β. Ελλάδα στρατηγικό ενεργειακό δίαυλο.
·      Η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
·      Η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη.
·      Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι σε λειτουργία.
·      Η Σίνδος ετοιμάζεται να δεχτεί το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο.
·      Στα Ανατολικά της πόλης, χωροθετείται η Ζώνη Καινοτομίας.
·      Ανάμεσα στο Λαγκαδά και τη Μυγδονία, προετοιμάζεται η δημιουργία τρίτου πυλώνα ανάπτυξης.
·      Ο σημερινός χώρος της ΔΕΘ, μεταβάλλεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Γίνεται πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά του αστικού ιστού.


Η πόλη μας άλλαξε. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Σε ότι αφορά το θέμα της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρθηκε χθες ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ανευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα. Σε μια στιγμή που το Δημόσιο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με το Παραχωρησιούχο και το θέμα εκκρεμεί στην Διαιτησία, όπως προβλέπει η σύμβαση την οποία ψήφισε και το κόμμα του στην Βουλή, έρχεται και παίρνει θέση υπέρ του Παραχωρησιούχου  και σε βάρος του Δημοσίου.


Μακεδόνες συμπατριώτες μου,


Είμαι ένας από εσάς. Παλέψαμε μαζί.
-       για τη Δημοκρατία.
-       Για την Κύπρο.
-       Για τη Μακεδονία.
-       Για τα εθνικά μας δίκαια.


Παλέψαμε, μαζί, με εκατομμύρια άλλους,...
-       για τις ίδιες αρχές και αξίες.
-       Για τους ίδιους εθνικούς στόχους.
-       Για τα ίδια κοινωνικά αιτήματα.


Από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Με τη δική σας ενθάρρυνση.


Με τη δική σας υποστήριξη. Θέλαμε πάντα μια Ελλάδα, δυνατή και περήφανη. Με πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική. Με ενισχυμένη τη γεωπολιτική της θέση. Με τόλμη στην προάσπιση των δικαίων της. Θέλαμε πάντα μια Ελλάδα που δεν λυγίζει σε δύσκολους καιρούς.


Μια Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει…
-       σταθερή Οικονομία.
-       Μακροχρόνια ανάπτυξη.
-       Πιο δίκαιη κοινωνία.


Αυτά υπηρετώ και σήμερα. Τολμώ δύσκολες αποφάσεις. Γιατί πάνω από όλα βάζω το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Αυτή είναι η μόνιμη έγνοια μου. Αυτός είναι ο γνώμονας των αποφάσεών μου. Παλεύω, όποιο κι αν είναι το προσωπικό μου κόστος, για την Πατρίδα μου και μόνο. Προχωρώ στο δρόμο της ευθύνης. Στο δρόμο που πίστεψα και πιστεύω. Στο δρόμο που μαζί πιστέψαμε. Στο δρόμο που οδηγεί πιο ψηλά την Πατρίδα μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δύναμή μου είστε εσείς. Μόνη δύναμή μου είστε εσείς. Μόνη δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη σας.


Κρατήστε ψηλά τα λάβαρα και τις σημαίες των κοινών μας αξιών. Στείλτε παντού το μήνυμά μας: Συστράτευση. Συσπείρωση. Συμμετοχή. Προχωρούμε δυνατά και προχωρούμε αισιόδοξα. Αυτή η Παράταξη, η δική μας Παράταξη, ξέρει να δίνει μάχες. Ξέρει να κερδίζει μάχες. Ξέρει να κερδίζει αγώνες. Προχωρούμε, όλοι και όλες, μαζί. Αποφασισμένοι να νικήσουμε. «Ναι», να νικήσουμε. Να νικήσουμε για την Πατρίδα μας. Πιστεύω στην ωριμότητα των Μακεδόνων. Πιστεύω στην ωριμότητα των Ελλήνων. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Συνεχίστε τον αγώνα. Καμία ψήφος χαμένη. Καμία ψήφος χαρισμένη. Πάμε, όλοι και όλες, μαζί. Πάμε μαζί Μακεδόνες. Πάμε μαζί για τη νίκη.


Μακεδόνες,
Σαλονικιές και Σαλονικοί,


Δεν χρειάζεται να πω ότι αυτή η πόλη θα είναι πάντα, η πόλη της καρδιάς μου. Με συγκινείτε βαθύτατα. Σας ζητώ να απευθυνθείτε σε όλους. Την Κυριακή να μη λείψει κανένας. Αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Αποφασίζουμε για τα παιδιά μας. Να είμαστε όλοι παρόντες.


Σας ευχαριστώ, σας ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης