Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.11.09

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Βουλής και μου δόθηκε η δυνατότητα να του εκθέσω τις σκέψεις μας και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο νομοθετούμε, για τους ίδιους τους πολίτες.



Εξέθεσα επίσης τις προσπάθειες που θα καταβάλλουμε με στόχο η ποιότητα των νομοθετημάτων να είναι καλύτερη. Όπως γνωρίζετε κι εσείς, έχω πει πολλές φορές ότι χρειαζόμαστε πολύ καλύτερους νόμους και όχι απλά όλο και περισσότερους νόμους. Ταυτόχρονα βέβαια, ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για την ενίσχυση του ρόλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στη συνδιαμόρφωση πολύ σημαντικών αποφάσεων καθώς αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο διαλόγου. Τον ενημέρωσα επίσης, για την έμφαση που θα δοθεί στην ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου που ασκεί το Κοινοβούλιο. Είναι κινήσεις και πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης