Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.11.09

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΛΟΥΙΣ ΑΓΙΑΛΑ

Ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, με τον Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λούις Αγιάλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επόμενου Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα πραγματοποιηθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία (22-24 Νοεμβρίου). Τα θέματα που συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση και αποτελούν την βασική κύρια ατζέντα του Συμβουλίου είναι τα εξής:





· Η πορεία προς την Κοπεγχάγη και ο αγώνας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα αποτελέσει μια τελευταία μεγάλη ευκαιρία συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων ανεπτυγμένων και υπό ανάπτυξη χωρών γύρω από κρίσιμα θέματα που εκκρεμούν στις διαπραγματεύσεις για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή. Η σχετική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συντονίζεται από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για θέματα κλιματικής αλλαγής, Ρικάρντο Λάγος, έχει εργαστεί συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση και στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.



· Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ενίσχυση των μεγάλων ανισοτήτων μεταξύ Βορρά - Νότου και η σύνδεσή της με κοινωνικά προβλήματα, όπως η μετανάστευση, οι πανδημίες, η επισιτιστική κρίση και η ανεργία. Η περιοχή της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και οι προοδευτικές δυνάμεις όλου του κόσμου με την παρουσία τους στη Δομινικανή Δημοκρατία θα δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στις περιοχές του κόσμου που κινδυνεύουν από την αδυναμία εκπλήρωσης των Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών.



· Η διεθνής προσπάθεια για τη μείωση και τον έλεγχο των εξοπλισμών, θέμα που συνδέεται άμεσα και με την πιο ωφέλιμη χρήση πόρων σε αυτή την περίοδο αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων λόγω της κρίσης. Η αρμόδια Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για θέματα Αφοπλισμού θα εξετάσει λεπτομερώς τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα το τελευταία διάστημα, στη Νέα Υόρκη, στις 17 Νοεμβρίου.



Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Λούις Αγιάλα συζήτησαν επίσης την συνεργασία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με τα Ηνωμένα Έθνη και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης