Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.11.09

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ κ.STJEPAN MESIĆ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΤΕΘΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 3.11.2009

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Κροατίας και αγαπητέ φίλε,

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι εσάς και τα μέλη της κροατικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Θέλω, επίσης, με την ευκαιρία αυτή να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για την φιλοξενία που μου επιφυλάξατε τον Μάρτιο του 2007, στο Ζάγκρεμπ.



Οι σχέσεις μας, κύριε Πρόεδρε, είναι εξαίρετες και η συνεργασία μας πολύ καλή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υποστηρίζουμε σταθερά την πορεία της χώρας σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλετε για την προσέγγιση του κοινοτικού κεκτημένου λειτουργούν ως πρότυπο και για τις άλλες χώρες της περιοχής. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα ακολουθεί στο θέμα αυτό με συνέπεια μια πολιτική αρχών.

Στο τέλος του έτους η Κροατία ολοκληρώνει μια διετή επιτυχή θητεία ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Στην υποψηφιότητά σας είχαμε παράσχει την υποστήριξή μας, διότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες – σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, την εδαφική ακεραιότητα των κρατών, την καλή γειτονία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, κύριε Πρόεδρε, διαπιστώνω ότι το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά. Με ικανοποίηση παρατηρώ ότι και η διμερής οικονομική και εμπορική συνεργασία αναπτύσσεται. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών, ώστε να αντανακλάται το υψηλό επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Με τις σκέψεις αυτές υψώνω το ποτήρι μου για να ευχηθώ σε σας προσωπικώς υγεία και κάθε ευτυχία και κάθε πρόοδο στον φίλο κροατικό λαό.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης