Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.1.10

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ .

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ .
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου.



Στη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος τόνισε τη στήριξη όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, που θα στηρίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων στάθηκε πάντα στο πλευρό του αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας και σε αυτή τη θέση παραμένει αμετακίνητη, και σε αυτή την κρίσιμη φάση των κυπριακών εξελίξεων».

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο την προσεχή Κυριακή ο κ. Ομήρου ανέφερε: «Καλωσορίζουμε κάθε επίσκεψη κάθε Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, γιατί η θέση μας είναι αμετακίνητη, είναι ότι το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα και άρα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όμως αυτή η παρουσία ποιο σκοπό θα εξυπηρετήσει; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Υπάρχει κάποια προετοιμασία, δεδομένης της τουρκικής αδιαλλαξίας που δεν επιτρέπει συγκλίσεις, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα υπογραφής οποιασδήποτε ενδιάμεσης συμφωνίας ή ανακοίνωσης συγκλίσεων, εκτός αν υπάρξει συνολική συμφωνία, εγείρεται αυτό το ερωτηματικό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης