Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.2.10

Η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του κοινωνικού πολιτισμού, για την αναβάθμιση της ποιότητας σκέψης και του αξιακού μας κώδικα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Ιωάννινα, 20 Φεβρουαρίου 2010



Κάθε σχολείο που ανοίγει είναι μια υπόσχεση και ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του κοινωνικού πολιτισμού, για την αναβάθμιση της ποιότητας σκέψης και του αξιακού μας κώδικα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σχολείο σαν το Αρσάκειο, που έχει πίσω του σπουδαία ιστορία. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ιστορία δεν αξιοποιείται ως μουσειακή αναφορά αλλά ως στέρεη βάση για τη συνέχιση και την εξέλιξη μίας παράδοσης που συνεχώς εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών.







Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, από την ίδρυσή της το 1836 μέχρι σήμερα, προσφέρει διαρκώς και ανοίγει νέους δρόμους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο οραματισμός του Γιώργου Μπαμπινιώτη και το πείσμα του είναι μεγάλη τύχη για τη Φιλεκπαδευτική Εταιρεία.



Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία οφείλει πολλά στον εθνικό ευεργέτη Απόστολο Αρσάκη που πίστεψε σε αυτή την προσπάθεια και συνέβαλε υλικά και ηθικά. Οφείλει επίσης πολλά στους μεγάλους ευεργέτες Μιχαήλ και Ελένη Τοσίτσα από το Μέτσοβο Ηπείρου που ενίσχυσαν τους σκοπούς τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.







Έχω τη βεβαιότητα ότι το Αρσάκειο Ιωαννίνων θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, θα αγαπηθεί από τους συμπολίτες μας και θα λειτουργήσει ως παράδειγμα πολιτισμικής κατάκτησης.







Εύχομαι στους δασκάλους καλή δύναμη και στα παιδιά να αγαπήσουν την σχολική καθημερινότητά τους. Τα χρόνια που θα περάσουν στο Αρσάκειο θα καθορίσουν την υπόλοιπη ζωή τους και είναι πολύ τυχερά, ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιούν, που πηγαίνουν σε ένα τόσο καλό σχολείο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης