Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.2.10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ MANMOHAN SINGH

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2010
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Manmohan Singh, στο Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Πρωθυπουργός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας διεθνώς, είναι πάντα χρήσιμη, πόσο μάλλον τώρα, που περνάμε μια δύσκολη εθνική και οικονομική κρίση.

Η Ινδία είναι μία αναδυόμενη δύναμη στην οικονομία, στην τεχνολογία, στον πολιτισμό, αλλά και στο πολιτικό στερέωμα.

Είχα την ευκαιρία να συμφωνήσω με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας για στενή συνεργασία, για αναβάθμιση των σχέσεών μας, σε τομείς που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα και στην ανάπτυξη της χώρας μας, που είναι βασική μας προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό, στα θέματα της υψηλής τεχνολογίας, της πληροφορικής, στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, όπου και η Ινδία έχει έντονο ενδιαφέρον. Και βεβαίως, συζητήσαμε τη συνεργασία μας και στον πολιτικό τομέα.

Διαπίστωσα ότι, στην ανάλυσή μας για τα οικονομικά δεδομένα, για τη μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει ο πλανήτης μας, έχουμε συγκλίνουσες απόψεις, κοινές προτάσεις και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η Ινδία συμμετέχει με βαρύνουσα γνώμη στους G-20 και στις συναντήσεις που γίνονται για το οικονομικό μέλλον του πλανήτη μας.

Είναι μία σημαντική στιγμή. Είχα την ευκαιρία να καλέσω τον Πρωθυπουργό της Ινδίας στην Ελλάδα και σύντομα θα μας επισκεφθεί, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτή τη σημαντική και στρατηγική συνεργασία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης