Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.2.10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, SERGEY MIRONOV

Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2010
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Mikhailovich Mironov.

Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



S. MIRONOV: Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι συνεργάτες από την Ελλάδα, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω τώρα, στο Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, επειδή η επίσκεψή σας στη Ρωσία είναι απόδειξη της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και στον πολιτικό τομέα.

H επίσκεψή σας είναι μια απόδειξη ενός ενεργού διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, κ. Mironov, αγαπητέ Sergey, είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ, στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, και είναι χαρά που βρίσκομαι στη Ρωσία βεβαίως, υπό την ιδιότητα σήμερα του Πρωθυπουργού. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, διότι οι σχέσεις μας με την πόλη σας είναι πολύ θερμές, ιστορικές, με βάθος αιώνων, σχέσεις παραδόσεων και πολιτισμού.

Σήμερα το πρωί μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε και μια νέα συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας. Πάνω σε αυτή τη βάση, λοιπόν, αυτή την πολύ γερή βάση των παραδόσεών μας, χτίζουμε και το σήμερα και το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την προώθηση των μεγάλων έργων στα ενεργειακά, τη συνεργασία μας στον στρατιωτικό τομέα, την πολιτική μας συνεργασία σε θέματα των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, όπως βεβαίως και τη θέση μας, λόγω του ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που πάντα στήριζε την προσέγγιση και τη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.

Είμαι σίγουρος ότι και σήμερα, με την ηγεσία της Κυβέρνησης του Ρωσικού κράτους, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά ακόμη σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης