Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.3.10

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο Περιστέρι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2010




Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο Περιστέρι.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τη Διοίκηση, εργαζόμενους και ανέργους που βρίσκονταν στον Οργανισμό.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:



Γ. A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη.

Και αυτό κάνουμε, με ένα μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας, επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης, στηρίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που χρειάζεται η χώρα.

Είναι τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής μας, που βοηθάνε τον πολίτη σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά, κοντά σε εκείνον που απειλείται από την ανεργία.

Αυτό είναι το δείγμα αυτής της Κυβέρνησης.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όπως είπε ο κ. Πρωθυπουργός επιδοτούμε 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας, για ανέργους, για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, για ανθρώπους που είναι λίγο πριν τη σύνταξη και δεν έχουν εκείνα τα ένσημα που θα τους επέτρεπαν να βγουν στη σύνταξη, για ανθρώπους που είναι άνεργοι στο χώρο του τουρισμού κι εδώ δεν θα επιδοτείται η ανεργία αλλά θα επιδοτείται η εργασία.

120 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που ανοίγουν για τους Έλληνες πολίτες την επόμενη εβδομάδα. Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει. Μιλάμε για κάτι που γίνεται.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης