Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.4.10

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η οποία είναι ικανοποιητική. Πραγματικά, θα πετύχουμε το στόχο του 15% απορρόφησης για το 2010, με προγράμματα τα οποία υλοποιούνται και ανακοινώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ





Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η οποία είναι ικανοποιητική. Πραγματικά, θα πετύχουμε το στόχο του 15% απορρόφησης για το 2010, με προγράμματα τα οποία υλοποιούνται και ανακοινώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις για την ά φάση των προγραμμάτων γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση των προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και τη στήριξη του μεταποιητικού κλάδου.

Επίσης, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με προγράμματα που αφορούν στην Ψηφιακή Σύγκλιση και τις ΣΔΙΤ.

Τέλος, προχωράμε όλα τα προγράμματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου ειδικότερα, είναι να πατήσουμε το γκάζι, να βάλουμε ένα στέρεο ανάχωμα στην ύφεση, καθώς και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Γι’ αυτό προωθούμε άμεσα επενδύσεις, αλλά και μεγάλες ρυθμιστικές τομές. Την επόμενη βδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας κατηγορούν ότι έχετε αργήσει.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Δεν έχουμε αργήσει καθόλου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης