Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.4.10

"Κόκκινη γραμμή η επιβίωση της χώρας"

"Κόκκινη γραμμή η επιβίωση της χώρας"

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρες σε ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού και δέκα υπουργών της Τουρκίας στην Αθήνα, και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις ανατροπές στο χώρο της υγείας – πρόνοιας από τις επικείμενες υπαγορεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ali Babacan και στη συνέχεια με την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

Εξερχόμενη η κ. Δαμανάκη, της συναντήσεως, είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και όσο καλύτερα μπορεί το καθήκον του.

Η Επιτροπή εκφράζεται μέσα από τον 'Ολι Ρεν ο οποίος έχει δώσει όλες τις πληροφορίες, είπε η κ. Δαμανάκη, προσθέτοντας ότι ελπίζω πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε.

Γ. Παπανδρέου - Συνεχείς διαβουλεύσεις

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με κορυφαίους υπουργούς, συσκέψεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η πορεία της διαβούλευσης με την τρόικα και τα νέα οικονομικά μέτρα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, άτυπο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα δε το πρωΐ μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή σε ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, προήδρευσε συσκέψεως της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Ευ. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Χ. Παμπούκης, Γ. Ραγκούσης και Λ. Κατσέλη.

Στη συνεδρίαση απέστειλε σημείωμα ο Α. Λοβέρδος, καθώς είχε φόρτο εργασίας, ενώ απών ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος ο οποίος πραγματοπεί επίσκεψη στην Κίνα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης