Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.4.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ NIKOY ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
NIKOY ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΤΕ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η περισσότερη αύξηση του ΦΠΑ που ζητά το Δ.Ν.Τ. θα βοηθήσει την ανάπτυξη πιστεύετε και τι πρόβλημα θα δημιουργήσει;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν δεν είναι απαραίτητο να δοθεί. Ειδικά για τον τουρισμό, όπου τα συμβόλαια υπογράφονται ένα χρόνο πριν, η αύξηση στον ΦΠΑ θα καταλήξει σε μείωση των εσόδων του Δημοσίου μέσω της μεγαλύτερης μείωσης της τουριστικής ζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, πριν να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σωστό να κάνουμε εικασίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά πρέπει να επισημάνετε τους κινδύνους όμως, έτσι;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, αυτό που πρέπει να βγει είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη δύσκολη θέση που είναι και συνεπώς πρέπει να πολεμήσουμε, οι δυνατότητες υπάρχουν. Την κυβέρνηση πρέπει να τη στηρίζουμε. Δεν είναι θέμα ούτε κομματικών ούτε πολιτικών αντιπαραθέσεων. Είναι εθνική ανάγκη να στηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εθνική ανάγκη είναι και τα επώδυνα μέτρα;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και τα επώδυνα. Όλοι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι. Δεν εννοώ εμείς. Όλοι όσοι περάσανε, είτε πολιτικοί είτε πολίτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα κ. Πρόεδρε εμμέσως λέτε ναι και στους έμμεσους φόρους στην αύξηση και στο ΦΠΑ. Επώδυνο μέτρο είναι.

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν λέω ναι σε τίποτα. Η κυβέρνηση υπεύθυνα διαπραγματεύεται και εμείς εμπιστευόμαστε στην κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ κ. Πρόεδρε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης