Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.4.10

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ)

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και μέλος του Κοινοβουλίου της πολιτείας Βικτόρια της Αυστραλίας, κ. Γιάννη Πανταζόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -εκπροσωπώντας τη Γερμανία- κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον Ταμία της Ένωσης και μέλος του Κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας κ. Γιώργο Σουρή. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κυρία Ελπίδα Τσουρή.



Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα και επικεντρώθηκε τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην τρέχουσα οικονομική κρίση. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το σημαντικό ρόλο της ΠΑΔΕΕ και το έργο που επιτελεί για την προσέγγιση και τη συνεργασία των ομογενών βουλευτών μας, τόσο μεταξύ τους όσο και με το εθνικό κέντρο. Στη συνέχεια, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της τελευταίας περιόδου και στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη συνεργασία και την ενημέρωση τονίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα ο απανταχού Ελληνισμός θα συνδράμει τη χώρα με όλες του τις δυνάμεις σε όλα τα εθνικά θέματα και βεβαίως στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης