Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.6.10

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ZHANG DEJIANG - ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2010





Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Οι διμερείς μας σχέσεις είναι άριστες. Συνεχίζουμε και εμβαθύνουμε τις σχέσεις αυτές, μια στρατηγική σχέση Ελλάδας και Κίνας, με τις εμπορικές συμφωνίες που προωθούμε και υπογράφουμε, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, με τη συνεχή και ουσιαστική μας συνεργασία σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Με πολύ μεγάλη χαρά, λοιπόν, σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα.

Z. DEJIANG: Πραγματικά, σήμερα το πρωί, υπογράφηκαν 14 συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορα έργα. Και αυτό, αποδίδει ακριβώς την πολιτική βούληση της Κινεζικής Κυβέρνησης, για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με την ισχυρή ηγεσία σας, η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε. Η Κινεζική Κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές, ισχυρές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις.

Με αυτή την ευκαιρία, ήθελα να σας μεταβιβάσω τις πολλές ευχές και τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Κίνας, κ. Wen Jiabao.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε καλά. Κι εσείς, να του μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης