Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.6.10

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι νέα μας φέρνετε; ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Θα μιλήσουμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης και για την άλλη μεγάλη κρίση, που δεν πρέπει να την ξεχνάμε, που είναι η περιβαλλοντική. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια. Μια κρίση που είναι πάρα πολύ έντονη. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Και η οποία κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε μία μέγγενη γιατί πρέπει ταυτόχρονα να δαπανούμε για την οικονομική, για να την ξεπεράσουμε και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον σε μία πολύ δύσκολη εποχή και σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη γη, τον τρόπο που εμφανιζόμαστε προς τα έξω. Έχουμε πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές πιέσεις, για τις οποίες πρέπει και να δαπανήσουμε χρήματα. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: Στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, που είναι φαινόμενο διεθνές και όχι μόνο Ελλάδας ή ευρωπαϊκού νότου, το περιβάλλον μπορεί να είναι και ένα από τα βασικά θύματα εκτός από τις άλλες κοινωνικές επιπτώσεις. Είναι ένας από σημαντικό λόγος που ερχόμαστε αλλά και γιατί είναι το έτος βιοποικιλότητας, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αλλά πρέπει να είναι και η λύση το περιβάλλον. Δηλαδή ακριβώς αυτή η προσαρμογή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απώλεια της βιοποικιλότητας, στην προστασία είτε είναι του τοπίου, είτε του περιβάλλοντος αυτής της μοναδικότητας που έχει ένας τόπος, είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση. Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί; ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Για το περιβάλλον επίσης δίνονται μάχες. Υπάρχει μία πιο συντηρητική τάση του κοινοβουλίου αυτή την περίοδο. Δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε τη δυναμική, να μείνει στην πρωτοπορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα περιβάλλοντος. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει μία ευαισθησία γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Πράγματι υπάρχει. Πάντα το Κοινοβούλιο είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι αλλά πιέζονται οι ευρωβουλευτές. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και το πλέον δημοκρατικό. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ: Και το πλέον δημοκρατικό και αυτό που πιέζει τα άλλα όργανα, το Συμβούλιο και την Επιτροπή, για περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.κ. ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
28.6.2010





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι νέα μας φέρνετε;

ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Θα μιλήσουμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης και για την άλλη μεγάλη κρίση, που δεν πρέπει να την ξεχνάμε, που είναι η περιβαλλοντική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια. Μια κρίση που είναι πάρα πολύ έντονη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Και η οποία κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε μία μέγγενη γιατί πρέπει ταυτόχρονα να δαπανούμε για την οικονομική, για να την ξεπεράσουμε και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον σε μία πολύ δύσκολη εποχή και σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη γη, τον τρόπο που εμφανιζόμαστε προς τα έξω. Έχουμε πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές πιέσεις, για τις οποίες πρέπει και να δαπανήσουμε χρήματα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: Στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, που είναι φαινόμενο διεθνές και όχι μόνο Ελλάδας ή ευρωπαϊκού νότου, το περιβάλλον μπορεί να είναι και ένα από τα βασικά θύματα εκτός από τις άλλες κοινωνικές επιπτώσεις. Είναι ένας από σημαντικό λόγος που ερχόμαστε αλλά και γιατί είναι το έτος βιοποικιλότητας, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Αλλά πρέπει να είναι και η λύση το περιβάλλον. Δηλαδή ακριβώς αυτή η προσαρμογή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απώλεια της βιοποικιλότητας, στην προστασία είτε είναι του τοπίου, είτε του περιβάλλοντος αυτής της μοναδικότητας που έχει ένας τόπος, είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση. Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί;

ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: Για το περιβάλλον επίσης δίνονται μάχες. Υπάρχει μία πιο συντηρητική τάση του κοινοβουλίου αυτή την περίοδο. Δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε τη δυναμική, να μείνει στην πρωτοπορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα περιβάλλοντος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει μία ευαισθησία γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Πράγματι υπάρχει. Πάντα το Κοινοβούλιο είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι αλλά πιέζονται οι ευρωβουλευτές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και το πλέον δημοκρατικό.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ: Και το πλέον δημοκρατικό και αυτό που πιέζει τα άλλα όργανα, το Συμβούλιο και την Επιτροπή, για περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης