Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

«Mε χαρά σας υποδέχομαι, ως Πρόεδρο ενός πολύ σημαντικού θεσμού που εκφράζει τους λαούς μας και είναι και μια μεγάλη ελπίδα για τους λαούς μας. Ιδιαίτερα με τις νέες αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου πιστεύω ότι κάτι καλύτερο θα γίνει», τόνισε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον κ. Μπούζεκ.


«Ζούμε πολύ σημαντικές στιγμές για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα προβλήματα δεν είναι μόνον ελληνικά, δεν υπάρχει μόνον η ελληνική κρίση, αυτά αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, όλα τα κράτη- μέλη και αντίστοιχα μέτρα, παρόμοια μέτρα πρέπει να ληφθούν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ακριβώς λοιπόν, επειδή τα προβλήματα είναι κοινά, λάβαμε κοινά μέτρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», απάντησε ο κ. Μπούζεκ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε πως το πρώτο σημαντικό μέτρο είναι ο μηχανισμός χρηματοοικονομικής σταθεροποίησης, η επιτήρηση των χρηματοοικονομικών αγορών για το μέλλον, η αξιολόγηση κινδύνου που είναι πάρα πολύ σημαντική για τις επενδύσεις και για την κυβέρνηση επίσης ένα πολύ σημαντικό μέτρο είναι η επιβεβαίωση, η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. Επίσης, το πώς θα υποστηρίξουμε το κοινό μας νόμισμα.

Δεν αρκεί, είπε, να είμαστε μία μόνο νομισματική Κοινότητα, αλλά πρέπει να είμαστε και μία οικονομική Κοινότητα, με την έννοια ότι δεν αρκεί η νομισματική κοινή πολιτική γενικώς, αλλά μία κοινή οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούζεκ, το κεντρικό μήνυμα είναι μήνυμα αλληλεγγύης:

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη σ' αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, δεν είναι μόνη ως προς την λήψη των μέτρων λιτότητας, αλλά παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες. Το πρόγραμμα των οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα για το μέλλον είναι σημάδι ευθύνης. Επειδή η αλληλεγγύη πάει χέρι-χέρι με την υπευθυνότητα», συμπλήρωσε.

*** Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Η παρουσία του στην Ελλάδα εντάσσεται στην τακτική δραστηριότητα του Προέδρου του ΕΚ, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο πρόεδρος του ΕΚ είχε επίσης είχε διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, ο κ. Μπούζεκ είναι ο κεντρικός ομιλητής στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης