Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.7.10

Η παρακολούθηση υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με εντολή του Πρωθυπουργού, παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.





Η παρακολούθηση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης πραγματοποιείται συστηματικά από το Γραφείο του Αντιπροέδρου με τη λειτουργία του Συστήματος Παρακολούθησης Δράσεων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.



Οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν κωδικοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο ακολουθούν τα Υπουργεία, στα πλαίσια της υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι το παράρτημα Δ “Χρονοδιάγραμμα Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων” του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.



Το σύστημα παρακολούθησης βασίζεται σε online εφαρμογή, στην οποία έχουν πρόσβαση συνεργάτες των Υπουργείων, οι οποίοι και τροφοδοτούν το σύστημα με δεδομένα. Το κάθε Υπουργείο αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση της κάθε δράσης μέσω ειδικής online διαδικασίας. Τα δεδομένα συλλέγονται από το σύστημα και, ύστερα από τυπική διαδικασία ελέγχου για την ορθότητά τους, ενσωματώνονται στο σύστημα. Στον πίνακα με την κατάσταση των δράσεων υπάρχει συνεχής πρόσβαση (online) όλων των Υπουργείων, ώστε τα πολιτικά στελέχη να είναι ενημερωμένα με την πιο πρόσφατη πληροφορία για την κατάσταση των δράσεων. Επιπλέον, υπάρχει συνεχής online πρόσβαση των στελεχών του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών και του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.



Κάθε 15 ημέρες εκπονείται αναφορά υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οποία αποτελεί το στιγμιότυπο της κατάστασης των δράσεων για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η αναφορά κοινοποιείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, στο δικτυακό τόπο του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης



Στην αναφορά απεικονίζονται οι δράσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και, ανά δράση, το Υπεύθυνο Υπουργείο, Χρονοδιάγραμμα, Κατάσταση της δράσης, Λεπτομέρειες Κατάστασης, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις ή νόμοι. Οι δράσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αναμονή έναρξης ή υλοποίησης εντός χρονοδιαγράμματος, απεικονίζονται με λευκή σκίαση, οι δράσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγράμματος, με πράσινη σκίαση και οι δράσεις, οι οποίες βρίσκονται εκτός χρονοδιαγράμματος, με κόκκινη σκίαση.



Η αναφορά υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης Νο. 12| 31.07.2010 βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης