Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.8.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Αθήνα, 15 Αυγούστου 2010





Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρέστη σήμερα στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Γιορτάζουμε την Παναγία, είναι μία από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και του λαού μας, συμβολίζει το Πάσχα του καλοκαιριού, συμβολίζει την ελπίδα.

Ήμασταν όλοι κοινωνοί μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας. Όμως με συλλογική προσπάθεια, με συλλογική θυσία ακόμα, κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα, κατακτήσαμε τους πρώτους μεγάλους στόχους για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Και όχι μόνο να την ξεπεράσουμε, αλλά για να κάνουμε την κρίση ελπίδα, να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, ώστε να αναμορφώσουμε τη χώρα, να γίνει μια Ελλάδα ισχυρή, βιώσιμη, μια Ελλάδα Δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και προσφοράς.

Για αυτό θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, χρόνια πολλά, καλή μας δύναμη.

Είναι όμως η σημερινή μέρα, φέτος, ιδιαίτερης σημασίας, είναι ακόμα πιο λαμπρή η γιορτή της Παναγίας.

Για πρώτη φορά εδώ και περίπου 90 χρόνια γίνεται επισήμως η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα. Είναι γεγονός σημαντικό, είναι γεγονός ιστορικό.

Είναι σημαντικό γεγονός για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τις παραδόσεις του. Είναι σημαντικό γεγονός για όλους μας, γιατί αναδεικνύει και ένα πνεύμα, το οποίο ελπίζω να εδραιωθεί, ένα πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των λαών μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης