Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.8.10

Στην αρχή της συνάντησης, o Πρωθυπουργός και η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαπνιστικής Επιτροπής.


Στην αρχή της συνάντησης, o Πρωθυπουργός και η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ για την έξοχη δουλειά που κάνετε και για τις προσπάθειές σας στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος υγείας, που λέγεται «κάπνισμα».

Και πιστεύω ότι, στην προσπάθεια που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην καθημερινή ζωή, η δική σας προσπάθεια είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Τώρα, o νόμος, που θα συμβάλει ιδιαίτερα στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, πιστεύω θα έχει θετικές επιπτώσεις πια και στη συμπεριφορά ως προς το «παθητικό κάπνισμα», το οποίο ξέρουμε πόσο αρνητικά αποτελέσματα έχει στην υγεία όλων.

Και πάλι να σας ευχαριστήσω και καλή συνέχεια.

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πρόεδρε να σας δώσουμε, το φάκελο με το νόμο, την υπουργική απόφαση για τους ελέγχους, όπως επίσης και το υλικό για την καμπάνια ενημέρωσης, με την υποστήριξη και της Επιτροπής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την καμπάνια και πάνω απ’ όλα είναι η πληροφόρηση ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης