Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.9.10

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2010
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής
με την Αναπλ. Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε το μεσημέρι με την Αναπληρωτή Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ κυρία Asha-Rose Migiro, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία διεθνούς συνάντησης για την ισότητα των φύλων που οργανώνει η Εθνική Επιτροπή της Unesco. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο οι προτεραιότητες του Οργανισμού σε διεθνές επίπεδο, όσο και ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία εντάσσονται στις δράσεις του.



Κυπριακό - FYROM



Ειδικότερα, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο Κυπριακό για το οποίο τόνισε ότι οι διμερείς συνομιλίες καθώς και η συμβολή των εμπλεκομένων μερών πρέπει να οδηγήσουν σε λύση αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να δοθεί πλέον τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στρατιωτικής κατοχής τμήματος κράτους-μέλους του ΟΗΕ. Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στην εκκρεμότητα του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ. (FYROM), υπογράμμισε ότι στις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η ηγεσία της γειτονικής χώρας πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα σέβεται την ιστορία και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον.

Ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ακόμη τη σταθερή στήριξη και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για την εμπέδωση της διεθνούς ειρήνης και συνεργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τα προβλήματα που επιφέρει στους λαούς.

«Η χώρα μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, στηρίζει όλες εκείνες τις πολιτικές που στοχεύουν στην απάλειψη της φτώχειας, της υπανάπτυξης, της βίας, των ασθενειών και των διακρίσεων που μαστίζουν μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας και έχουν ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την παράνομη μετανάστευση οικονομικών προσφύγων».

Η κυρία Migiro διαβίβασε στον Πρόεδρο της Βουλής τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν - ο οποίος είχε επισκεφθεί το ελληνικό κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο - και εξέφρασε το ενδιαφέρον του και τη βούλησή του για ευτυχή κατάληξη των εθνικών θεμάτων. Αναφερόμενη στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των πόρων για την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ εξήρε την προσήλωση και τη συνεργασία της χώρας μας στους στόχους του Οργανισμού, όπως είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας, της βίας, της τρομοκρατίας και της κλιματικής αλλαγής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης