Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.9.10

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. κ. ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
22.9.2010



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακολουθώ και βλέπω ότι είναι μία κρίσιμη και δύσκολη περίοδος για τη Δ.Ε.Η.. Πρέπει να γίνουν αλλαγές και εσείς είστε μία εγγύηση ότι όλα θα γίνουν ομαλά. Είδα με χαρά ότι είστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και είχα εντυπωσιασθεί όταν πήγα στην Δανία και είδα όλες αυτές τις ανεμογεννήτριες στη θάλασσα.

Α. ΖΕΡΒΟΣ: Έχουμε πει ότι θα κάνουμε την Ελλάδα Δανία της Μεσογείου. Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ανταποκριθήκατε στο αίτημα μου, να συζητήσουμε, γιατί περνάμε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Πιστεύω ότι η Δ.Ε.Η. θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών και θα βγει πιο δυνατή και ανταγωνιστική όπως χρειάζεται, με τη βοήθεια των στελεχών της και των εργαζομένων της, και πάντοτε κοιτώντας το κοινωνικό της πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό που κάνει 60 χρόνια θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον, κοιτώντας να κρατήσουμε μία τιμολογιακή πολιτική που να είναι κοινωνικά δίκαιη. Όλα αυτά μέσα στο νέο πλαίσιο μας βάζουν σε μεγάλες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Και βέβαια ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλωστε και η τοποθέτηση μου στην προεδρία της Δ.Ε.Η. είχε και αυτή τη διάσταση, ήταν ένα μήνυμα, λόγω του παρελθόντος μου και της εμπειρίας μου. Είναι ένας μονόδρομος για την ελληνική ενεργειακή προοπτική ενώ για τη Δ.Ε.Η. γίνεται ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης