Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.10.10

                                Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής

                                              με τον Πρέσβη της Τυνησίας

   

    Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τυνησίας κ. Moncef Hajeri.

    Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν εδώ και χρόνια η Ελλάδα με την Τυνησία σε όλα τα επίπεδα, πολιτιστικό, οικονομικό, εμπορικό, αλλά και στο επίπεδο των διεθνών οργανισμών και της ευρωμεσογειακής συνεργασίας. «Στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα σας για να πλησιάσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Όπως επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος, προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Τυνησίας που αποτελείται από μέλη με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία τα οποία εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. «Η Ελλάδα δίνει έμφαση στην καλή συνεργασία με την Τυνησία, κομμάτι πολύτιμο του αραβικού κόσμου με τον οποίο η χώρα μας διατηρεί παραδοσιακά πολύ καλές φιλικές σχέσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Τυνησίας έκανε λόγο για μια «μακρόχρονη σχέση που συνδέει τις δύο χώρες, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε εμπορικό επίπεδο». Ο κ. Moncef Hajeri επεσήμανε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα διεθνή ζητήματα. «Η Τυνησία, χώρα μικρή αλλά ανταγωνιστική, επιθυμεί να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα εταίρο για την Ελλάδα, για μια δυναμική παρουσία στην Αφρική», τόνισε ο Πρέσβης της Τυνησίας. Όπως επεσήμανε, η Τυνησία δεν αποτελούσε μέχρι σήμερα παραδοσιακή αγορά για την Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα Έλληνες επιχειρηματίες δείχνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Τυνησία και υπάρχει μεγάλη προοπτική ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. «Εκτιμούμε και εμείς ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία αποτελεί βασικό πυλώνα για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μας» υπογράμμισε ο κ. Moncef Hajeri.

   

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης