Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.11.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ κ. GEORGI PARVANOV ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ κ. GEORGI PARVANOV ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
17.11.2010




Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που επισκέπτομαι σήμερα την Σόφια και τον φίλο Πρόεδρο της Βουλγαρίας, κ.Parvanov. Φέτος η Ελλάδα και η Βουλγαρία εορτάζουν 130 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Είναι ένας σημαντικός σταθμός και θέλω σήμερα, να τονίσω το εξαίρετο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, σε όλα τα επίπεδα, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ευρωστία της διμερούς μας συνεργασίας, ιδιαίτερα στο σημερινό δυσμενές διεθνές περιβάλλον. Μόλις πριν από δύο μήνες, εγκαινιάσαμε τη νέα συνοριακή δίοδο στον Κυπρίνο-Ivailovgrad. Τον περασμένο Ιούλιο, συνεδρίασε το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με το οποίο εισερχόμαστε σε μία νέα περίοδο στρατηγικής συνεργασίας ενώ συνεχίζουμε την υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων με συμμετοχή που υπερβαίνει τα 18 εκατ. ευρώ.

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας συζητήσαμε επίσης, τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας στον οποίο η Ελλάδα αποδίδει στρατηγική σημασία. Ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων και για τρόπους με τους οποίους Ελλάδα και Βουλγαρία μπορούν να συνεισφέρουν στην ταχεία ευόδωση της ευρωπαϊκής πορείας των γειτόνων μας, υπό τις γενικές και ειδικότερες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Τέλος, ενημέρωσα τον Πρόεδρο Parvanov για το Κυπριακό το οποίο παραμένει πρόβλημα εισβολής και κατοχής καθώς και για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας.

Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο μου Πρόεδρο κ.Parvanov για τις ιδιαιτέρως χρήσιμες και ενδιαφέρουσες συνομιλίες που είχαμε και να ευχηθώ ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών τους, για την πρόοδο και ευημερία του φίλου βουλγαρικού λαού.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης